Vertraging verbouwing IKC Leuken verklaard

1 reactie

In 2019, twee jaar na de opening van het hoofdgebouw van IKC Leuken, was de eerste uitbreiding van de school een feit. Drie jaar later, in 2022, stemde de gemeente in met weer een uitbreiding. Tot op heden is er echter geen schop in de grond gezet. Waarom niet en wat heeft deze vertraging voor consequenties? Die vragen van de Fractie Weert Lokaal beantwoordde de gemeente vorige week.

Vertraging

Al in de tweede helft van 2022 zou IKC Leuken voor een budget van maximaal € 467.000 worden uitgebreid om 429 leerlingen te kunnen huisvesten. Dat er een jaar later nog altijd niet is gestart met de bouwactiviteiten, heeft volgens de gemeente meerdere redenen.

Zo is er een ander bouwvlak gebruikt dan oorspronkelijk was voorzien en zijn in de uitvoering van de bouw ten opzichte van het oorspronkelijke plan wijzigingen uitgevoerd door het schoolbestuur. Daarnaast duurt de vergunningsprocedure langer dan voorzien en is inmiddels duidelijk geworden dat de bouwkosten de oorspronkelijke berekening ver overstijgen, waardoor het schoolbestuur genoodzaakt is op zoek te gaan naar mogelijkheden om in de dekking van de overschrijding te voorzien.

Tijdelijke huisvesting

Wanneer er nu wel gestart kan worden met de tweede verbouwing van de school aan de Middelstestraat blijft dus nog onduidelijk. Tot die tijd worden de teamkamer, het speellokaal en de hal gebruikt als leslokalen. Hierdoor hoeven er geen extra kosten te worden gemaakt om de leerlingen gedurende deze periode te huisvesten.


🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie