Voormalige pizzeria Maaspoort wordt wooncomplex

Plaats een reactie

Bij de gemeente Weert is een principeverzoek ingediend voor de gedeeltelijke transformatie en herontwikkeling van de bebouwing aan Maaspoort 16. Het gaat om het pand waar voorheen Pizzeria Sardinia in was gevestigd. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) heeft in principe groen licht gegeven voor het plan, dat een kwaliteitsverbetering beoogt voor de Maaspoort.

Leegstand

De locatie kampt al geruime tijd met leegstand. Voorheen was er een restaurant gevestigd op de begane grond aan de Maaspoort. Er zijn drie woningen op het terrein aanwezig, waarvan één bovenwoning aan de Maaspoort en twee woningen op het achterterrein. Onlangs is de locatie aangekocht door de initiatiefnemer.

Herstel van voorgevel

Het plan behelst onder meer het herstel van de voorgevel naar de oorspronkelijke staat. In het hoofdgebouw worden in totaal drie woningen gerealiseerd, wat binnen het bestemmingsplan past. De achterbouw en alle bedrijfsgebouwen zullen worden gesloopt, om plaats te maken voor de bouw van zes nieuwe woningen in drie bouwlagen. Parkeergelegenheid wordt deels op eigen terrein opgelost.

Negen appartementen

Per saldo komt de toevoeging neer op zes nieuwe woningen in de gemeente Weert. De transformatie en herontwikkeling zijn van groot belang, gezien de toenemende leegstand op de Maaspoort. Deze ingreep zal niet alleen de leegstand verminderen, maar ook bijdragen aan het herstel van de verwaarloosde gevel en verouderde bebouwing, die plaats zal maken voor nieuwbouw.

Gelegen in het centrum

De locatie is strategisch gelegen in de stad, dichtbij voorzieningen en geschikt voor woningbouw, wat een soort hofje zal creëren. De herontwikkeling zal resulteren in aanzienlijke kwaliteitsverbetering.

Parkeerplaatsen

Het plan voorziet in de aanleg van zes parkeerplaatsen voor de nieuwe bewoners, terwijl er negen woningen worden toegevoegd. De initiatiefnemer wordt erop gewezen dat er geen vergunning voor straatparkeren zal worden verstrekt, maar dat er mogelijkheden zijn om particulier een parkeerplaats te huren aan de Maaspoort, waaronder op het aangrenzende perceel.

Bekijk een schets: https://iwdg.nl/3LWasq9 (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie