Vraag nog t/m 23 oktober een attentie aan voor mantelzorgers

Foto via MantelzorgNL

In Weert en Nederweert wonen zo’n 20.000 mantelzorgers. Mensen die op wat voor manier dan ook hulp geven aan iemand in hun omgeving. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is dit onmisbaar en verdient aandacht. Daarom worden mantelzorgers ieder jaar in Weert en Nederweert verrast met een leuke attentie. Aanvragen kan nog t/m 23 oktober.

Attentie in Weert 

Al jaren verrast Punt Welzijn rond 10 november (de landelijke Dag van de Mantelzorg) honderden mantelzorgers uit Weert met een bloemetje. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een bloemetje aan te vragen. Je ontvangt dan automatisch een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €15,00. Deze kan ingeleverd worden bij verschillende ondernemers. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een heerlijke lunch.

Attentie in Nederweert 

In Nederweert worden mantelzorgers ook op 10 november aan huis verrast, met een leuke attentie die ze vooraf niet bekend maken. Laat je verrassen en meld jezelf of een mantelzorger uit jouw omgeving hiervoor aan.

Ook in Nederweert ontvangen (ingeschreven) mantelzorgers jaarlijks een cadeaubon, deze actie heeft reeds plaatsgevonden in juli. Als je nog niet bent ingeschreven dan kun je een mail sturen o.v.v. naam, adres en telefoonnummer naar [email protected] en ontvang je alsnog de cadeaubon.

Jonge mantelzorgers 

Kinderen en jongeren kunnen ook in hun omgeving te maken krijgen met iemand met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Dit kan gaan om een broer of zus met een beperking of een ouder die chronisch ziek is. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeentes ook een leuke attentie aan te vragen. Ken jij of ben jij een jongere die thuis te maken heeft met extra zorgen? Meld hem/haar dan aan.  

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden of meer informatie over het volledige programma van de Week van de Mantelzorg? Zie www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg.