Architectuurcafé op 30 november 2023: de toekomst van Beekstraatkwartier

Algemeen Uitgaan Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Luchtfoto Beekstraatkwartier Weert

Het eerstkomende Architectuurcafé op 30 november aanstaande gaat over de toekomst van het Beekstraatkwartier.

Dit gebied is gelegen op een belangrijke plek in de binnenstad van Weert en omvat het voormalige gemeentehuis maar ook de parkeergarage, het parkeerdek, de aan het parkeerdek grenzende woningen, alsmede een aantal aan de Beekstraat gelegen (commerciële) panden. 

De huidige invulling van het voormalige stadhuis aan de Beekstraat is tijdelijk en duurt in principe tot 1 maart 2025. De gemeente Weert is gestart met het proces om te komen tot een structurele invulling van het Beekstraatkwartier.

Stadsdebat

Aan de hand van een inleiding door Paul Verhappen (projectleider) en Paul Cuppen (stedenbouwkundige) van de gemeente Weert gaan ze met elkaar in gesprek over de toekomst van dit gebied. En wisselen ze meningen en ideeën uit over de gewenste invulling en over de wijze waarop dit gebied kan bijdragen aan de versterking en het vergroten van de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de binnenstad.

Principekeuze gemeenteraad

Op dit moment loopt een haalbaarheidsonderzoek waarbij vier scenario’s worden bekeken. Zij variëren van opknappen en handhaven van de huidige toestand tot de volledige sloop en nieuwbouw en varianten die daartussen liggen of een mix beslaan.

De uitkomsten van het debat kunnen worden meegenomen in het haalbaarheidsonderzoek. Op basis van dit haalbaarheidsonderzoek maakt de gemeenteraad op korte termijn een principekeuze over de invulling van het Beekstraatkwartier.

Praktische informatie

  • Datum: 30 november 2023
  • Locatie: Hotel-Brasserie ‘Antje van de Statie’, Stationsplein 1, Weert
  • Tijdstip: 19.30u inloop, 20.00u start van de bijeenkomst
  • Toegang is gratis

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie