Azc Cranendonck houdt open huis

Algemeen Cranendonck Reageer 2 min. leestijd

Budel – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) nodigen je uit om een kijkje in de keuken van het azc Cranendonck te komen nemen. Op 17 december van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren van het azc in Budel open voor iedereen die zich hiervoor aanmeldt.

Open azc dag

Op de Open azc dag is er de mogelijkheid om van dichtbij te zien hoe het leven en werken er op een opvanglocatie aan toegaat. Je krijgt inzicht in welke activiteiten en dagprogramma’s er zijn en kunt in gesprek gaan met medewerkers en bewoners. 

Er worden verschillende rondleidingen georganiseerd, onder andere langs diverse ketenpartners. Zij zullen in het kort uitleggen wat hun werk inhoudt. Aan het einde van de rondleiding staan de bewoners klaar met een hapje en een drankje uit eigen keuken. 

COA

Iedereen die in Nederland asiel aanvraagt, krijgt onderdak en begeleiding van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot het moment dat hij of zij een verblijfsvergunning krijgt of Nederland moet verlaten. IND is verantwoordelijk voor de asielprocedure en de Dienst terugkeer en Vertrek voor het begeleiden van mensen die terugkeren. VluchtelingenWerk ondersteunt asielzoekers met voorlichting. Sinds 2015 organiseren deze vier partners de Open azc dag om zowel de vluchtelingen als de mensen die met hen werken een gezicht te geven.

Azc Cranendonck

Het COA vangt sinds mei 2014 op het terrein van de voormalige Nassau-Dietzkazerne in Budel maximaal 1500 asielzoekers op. Het azc Budel is na Ter Apel het grootste asielzoekerscentrum van Nederland. Op de Open azc dag vertellen de partners je graag meer over deze belangrijke opvanglocatie.

Deelname aan de open dag is alleen mogelijk na aanmelding via deze link. Je kunt je aanmelden tot en met 10 december 2023.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie