Deel wooncomplex St. Louis ontruimd vanwege rookontwikkeling

Vrijdagochtend rond 11:00 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een mogelijke woningbrand in wooncomplex St. Louis, gelegen in de Weerter binnenstad. Bewoners hadden rookontwikkeling en een brandlucht waargenomen.

Zowel de brandweer als de politie kwamen met spoed ter plaatse. Uit voorzorg werd een deel van het complex ontruimd door de politie. De hulpdiensten gingen direct over tot onderzoek om de oorzaak van de rookontwikkeling te achterhalen.

Hoewel de rookontwikkeling afnam, bleef de oorzaak onduidelijk. Om meer inzicht te krijgen werden gaten in het plafond geboord, en meterkasten en brievenbussen werden nauwkeurig onderzocht. Het onderzoek is nog steeds gaande, maar de situatie is onder controle. Er is geen sprake meer van rookontwikkeling.

Op dit moment mogen een aantal bewoners terugkeren naar hun woning, aangezien de situatie niet langer als gevaarlijk wordt beschouwd. Echter, enkele bewoners moeten nog geduld hebben, omdat hun woningen zich bevinden in het deel van het complex waar de rook vandaan kwam.

De brandweer zal doorgaan met het onderzoek om de exacte oorzaak van het incident te achterhalen. Indien de brandweer geen verdere actie kan ondernemen, zal het incident worden overgedragen aan Wonen Limburg.

Bekijk een video: https://youtu.be/3fQzfKb9Qsw