Honderden mantelzorgers in Weert in het zonnetje gezet

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Vrijdag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop er in het hele land mensen verrast werden die langdurig voor een naaste zorgen. In de gemeente Weert zijn mantelzorgers door Punt Welzijn in het zonnetje gezet. Mantelzorgers konden zichzelf aanmelden of aangemeld worden door mensen uit hun omgeving voor een leuke attentie. Op deze manier konden zij hun waardering uitspreken.

Ongeveer 830 mensen zijn aan huis verrast met de attentie, in de vorm van een plantje, door 70 enthousiaste vrijwillige bezorgers. Ook wethouder Michèle Ferrière ging op pad om te attenties te bezorgen bij mantelzorgers. Het plantje werd weer geleverd door tuincentrum ’t Tunnelke.

Ook ontvingen mantelzorgers een extra attentie, namelijk een cadeaubon ter waarde van €15,00. Deze kan ingeleverd worden tot 1 juni 2024 bij verschillende ondernemers. Zo kunnen zij zichzelf bijvoorbeeld trakteren op een vlaai, een mooi plantje of een speciaal biertje.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren kunnen te maken krijgen met zorgen binnen hun gezin of in hun directe omgeving. Zij ontvingen een bioscoopbon van de Gotcha! in Weert. Hiermee werden 122 jongeren in Weert en Nederweert verrast.

Mantelzorgers kunnen bij Punt Welzijn ook terecht voor gratis ondersteuning, informatie of gewoon een luisterend oor. Zorgen voor een ander brengt namelijk mooie momenten met zich mee, maar kan ook zwaar zijn. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Neem contact met ons op via [email protected] of bel 0495-697900.

Bekijk een video: https://youtu.be/_CIMhD5XBw4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie