Druk bezochte Sinte Merte viering op Leuken

Zaterdag organiseerde de Wijkraad Leuken, volgens de jaarlijkse traditie, een feestelijke ‘Sinte Merte’-viering, die een grote opkomst van kinderen, ouders, grootouders en anderen trok.

Met kleurrijke lampionnen volgde de menigte Sint Maarten door de straten van Leuken, op weg naar de imposante vuurstapel aan de Leukerschansstraat. De sambaband As Arraias zorgde voor ritmische begeleiding. Op een grasveld langs de Leukerschansstraat werd de palletstapel ontstoken, die snel ontwikkelde tot een indrukwekkende vuurstapel met indrukwekkende vlammen.

Vrijwilligers hadden eerder op de dag de brandstapel opgebouwd en zorgden ervoor dat iedereen op een veilige afstand van het vuur kon genieten. Verkeersregelaars regelden het verkeer om een veilige oversteek van de kruispunten te garanderen. Zoals gebruikelijk zorgden leden van scouting St. Job voor heerlijke, warme chocolademelk en smakelijke wafels.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel