Prins Yannick I nieuwe hoogheid van V.V. Vreug of Laat

Plaats een reactie

Zaterdagavond is Yannick I uitgeroepen tot de nieuwe prins van V.V. Vreug of Laat. De nieuwe hoogheid is Yannick Hendrikx, afkomstig uit Leuken. Het is een zoon van Jan van Theu van Hooke Harrie en Mariza van het typemachine winkeltje, vroeger op de Maaspoort/Roermondseweg. Met 29 jaar is hij nog jong en geboren en getogen op Leuken, samen met zijn broer Mitchel, die ook een van zijn adjudanten is.

Yannick werkt als chauffeur bij Wiermans Oud Papier en brengt ook wat vrije tijd door bij Jack’s pub achter de tap. Naast zijn werk houdt hij van voetbal en is hij trainer en leider van de B1 bij de prachtige voetbalclub DESM in Wieërt.

Af en toe helpt Yannick ook in de kantine, wat hij graag doet, ook al is het soms vroeg. En tijdens de Vastelaovendj treed hij graag met Maikel op als de Wieërter dikke en de dunne. Daarnaast gaat hij ook al jaren op pad met V.V. Gekkewêrk.

Devies

Zijn devies, ontstaan uit zijn werk bij Wiermans en het oude Weerter gezegde, luidt: “Met deze dagen reej ich gein pepeer, mer 3 daag flînk de baer! Alaaf.” Zijn onderscheiding is de orde van “De gekke chaufiie,” een combinatie van zijn vrachtwagen, voetbal en Gekkewêrk.

Adjudaten

Dit seizoen gaat prins Yannick I op pad met o.a. drie geweldige metgezellen:

Zijn eerste adjudant is niemand minder dan Mitchel, zijn broer en goede vriend. De tweede, Maikel, ook wel bekend als de dunne, staat altijd naast hem tijdens Vastelaovendj als zijn zangmaat en kameraad. Last but not least, Thony (Anthony), alias Wieërter Elvis, maakt hun gezelschap compleet.

Terwijl Thony en hij vrijgezel zijn, geldt dat niet voor Mitchel en Maikel. De dames die bij deze heren horen, zijn zijn schoonzusje Danique van de Kruijs en Loes van der Wallen, de vriendin van Maikel.

Plezeer-jeugdvereniging

Op zaterdagmiddag, bij de opening van het nieuwe seizoen, zijn ook verschillende nieuwe leden geïnstalleerd. Na een groots 1×11 feest vorig jaar, groeit de vereniging nog steeds. Deze middag werd ook de jeugdraad van Plezeer-jeugdvereniging V.V. Vreug of Laat geïnstalleerd. Deze enthousiaste kinderen, opgegroeid met Vastelaovendj, zijn verheugd om dit jaar mee te gaan met de grote prins en zijn gevolg in de kleuren van V.V. Vreug of Laat.

Primeur

Dit seizoen heeft V.V. Vreug of Laat de primeur om op 29 januari 2024 het eerste officiële boerenbruidspaar van de Oelemarkt uit te roepen tijdens het boerenbal.


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie