Eerste Van Horne’s Got Talent boordevol talent

Plaats een reactie

Of er talent rondloopt op de scholen van LVO Weert? Liefst twintig optredens waren er op donderdagavond 23 november bij de eerste Van Horne’s Got Talent in de aula van de Philips van Horne in Weert. Illusionist Nigel Otermans verzorgde met zijn team twee korte shows. Hij is oud-leerling van de Philips van Horne en het voorbeeld van hoe je van je talent je beroep kunt maken.

Publiek

Leerlingen van de Philips van Horne en Het College showden hun talenten aan het publiek, dat in groten getale was gekomen. Onder hen vaders en moeders, broers en zussen en oma’s en opa’s. Zo ook een moeder die naar haar zoon (4 VWO) kwam kijken. “Onze zoon volgt het keuzevak muziek. Hij speelt trombone, maar nu drums. Leuk dat hij wordt uitgedaagd om een ander instrument te spelen.”

Breder trekken

De presentatie van de talentenshow lag in handen van de muziekdocenten Sven Heijman en Rens Meuwissen. “Hiervoor hadden we Unplugged op de Philips van Horne. Daar lag het accent puur op muziek. We wilden het breder trekken. Ook dansers en andere performances een podium bieden. Laten zien wat er buiten school allemaal gebeurt en dat een plekje geven binnen de school. Daarnaast willen we het laagdrempelig maken en Weert overkoepelend. Talent laten groeien”, benadrukt Sven Heijman.

Aftrap

De jonge popband Kicks trapte de avond af. Na het woordje van rector Marie-Antoinette van Steijn van Philips van Horne volgden de optreden elkaar in rap tempo af. Het niveau lag hoog. Zo speelde Jasper van Kampe (6 VWO) mee in meerdere bands. De ene keer op basgitaar en de andere keer op piano. Met z’n band No Denial heeft hij Van Horne Pop 2023 gewonnen. Hij denkt erover om naar het conservatorium te gaan. “Basgitaar is veel melodischer dan de meeste mensen denken. Muziek is voor mij een manier om mezelf te uiten.” Wie deze avond ook regelmatig achter de drums plaatsnam op het podium was Luuk Rademakers. Liefst vier keer. Gekscherend suggereerde presentator Sven Heijman dat als er een naam voor een award moet worden gezocht, de Luuk Rademakers award niet zou misstaan. “Wie ook genoemd moet worden is Koos van Dael. Hij geeft muziekles aan de leerlingen en is een legende hier.”

Lef en passie

Met lef en passie kwamen nummers van ‘oudere’ bands als Fleetwood Mac, Queen, DoeMaar en Pink Floyd tot leven. Afgewisseld met hedendaagse popmuziek. Op gegeven moment kon de meterkast de energie op het podium niet meer aan. Het geluid viel weg, even later gevolgd door het licht. Het deerde de muzikanten en het publiek niet. Na het omzetten van de schakelaars het in de meterkast ging het programma verder waar het was gebleven.

Conciërge

Niet alleen leerlingen traden op, maar ook docenten en conciërge Nico van den Bent. Hij had met Salala (2e klas) een deal gemaakt. “Als jij meedoet, doe ik ook mee.” En zo gebeurde het. Nico zong een nummer van Elvis Presley en Salala danste en voerde breakdance moves uit. Vorig weekend deed ze nog mee met Rotation Dance Exchanges in het Engelse Manchester en werd tweede. “Het leuke van Van Horne’s Got Talent is dat niks te gek is.”


Een bijdrage van Arjanne van Voorst

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie