Wethouder Wendy van Eijk vertrekt naar Den Haag

Algemeen Politiek Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd

Op vrijdagochtend 24 november heeft wethouder Wendy van Eijk haar ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Weert. Van Eijk stond op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslagen van de verkiezingen hebben er toe geleid dat zij nu zitting mag nemen in de Tweede Kamer in Den Haag en daardoor haar positie als wethouder in Weert opgeeft. 

Burgemeester Raymond Vlecken: “Met het vertrek van Wendy van Eijk gaan we een bevlogen en betrokken wethouder, maar bovenal collega, missen. Haar dossierkennis was enorm. In haar lijst met gerealiseerde projecten voor de gemeente Weert vallen een aantal grote dossiers op. In willekeurige volgorde noem ik de verschillende transformaties van leegstaande kantoorpanden in de binnenstad naar woningbouw, woningbouw in de kerkdorpen, de verwerving van een groot vleesverwerkend bedrijf op Leuken wat nu wordt getransformeerd naar woningen en natuurlijk de totstandkoming van Laarveld 3 & 4. Daarnaast heeft Weert onder haar leiding de financiën op orde gebracht, en laat zij Weert financieel gezond achter. De dossiers zoals het Beekstraatkwartier, de herontwikkeling van Horne Kwartier en de realisatie van woningbouw op de stadsbruglocatie moet ze nu noodgedwongen overdragen. Namens het college van burgemeester en wethouders wensen we haar enorm veel succes in Den Haag!” 

Wendy van Eijk: “Na een periode van 4 jaar als gemeenteraadslid, kreeg ik in 2018 de kans om namens de Weerter VVD in het college deel te nemen en wethouder te worden. Dat was vanuit mijn commerciële achtergrond een grote stap. Maar een stap die ik met volle overtuiging heb genomen. Ik ben trots op de resultaten die ik samen met het gemeentebestuur en de organisatie heb bereikt. Ik heb genoten van de contacten met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. En ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat ik de afgelopen 5,5 jaar heb gehad om de goede dingen voor Weert te doen. Ik ga beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Mijn ervaringen in Weert neem ik mee naar Den Haag.’

Procedure

Nu Wendy van Eijk afscheid neemt als wethouder van de gemeente Weert worden haar portefeuilles tijdelijk verdeeld onder de zittende wethouders. De Weerter VVD presenteert waarschijnlijk op korte termijn een beoogd opvolger. Het is daarna aan de gemeenteraad om hierover een besluit te nemen. Dat vindt plaats tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 december aanstaande. De kandidaat-wethouder wordt na goedkeuring van de gemeenteraad direct geïnstalleerd en kan op 21 december aan de slag. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie