Plan voor voedselbos en feest- en gedenkbos in Moeselpeel

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd
Foto: beoogde locatie nieuw feest- en gedenkbos

Een gekoesterde wens voor een nieuwe locatie van een feest- en gedenkbos in Weert gaat waarschijnlijk in vervulling. Op een perceel van ruim 30.000 m2 gelegen aan de Gebleektesteeg in de Moeselpeel zal, als het aan het college van B&W ligt, een feest- en gedenkbos verrijzen. Dit biedt inwoners van de gemeente Weert de mogelijkheid om een boom te planten ter nagedachtenis aan een dierbare of om een feestelijke gebeurtenis te markeren, zoals de geboorte van een kind.

Voedselbos

De gemeente Weert heeft niet alleen oog voor emotionele verbindingen maar ook voor educatieve en groene initiatieven. Een ander perceel van 3.008 m2 aan de Moeselpeelweg wordt bestemd voor de realisatie van een voedselbos. Dit educatieve project heeft als doel de kennis over eetbare planten te vergroten. Een voedselbos bestaat uit diverse bomen, struiken en kruiden waarvan de vruchten, noten, zaden of wortels eetbaar zijn.

Stadsrandzone Weert-Zuid

Beide plannen zijn ook gericht op het aantrekkelijker maken van het groene uitloopgebied in de stadsrandzone Weert-Zuid bij de Moeselpeel. Dit gebied fungeert als een groene buffer tussen de stad en het buitengebied en biedt inwoners van de wijken Graswinkel en Moesel een recreatieve ruimte.

Om de toegankelijkheid van het feest- en gedenkbos te verbeteren in het natte en drassige gebied zal er een verhoogd wandelpad worden aangelegd. Dit pad wordt een onverhard zandpad ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel. Daarnaast wordt er een ontvangstplek gerealiseerd waar ruimte is voor bezinning en informatie over het gebruik van het feest- en gedenkbos.

Samenwerking met Kiwanis

Een samenwerking tussen de Kiwanis en de gemeente Weert zal ervoor zorgen dat het feest- en gedenkbos op een natuurvriendelijke wijze wordt ingericht, met duidelijke gebruiksregels voor gedenktekens en materialen.

Kosten

De totale kosten voor de aanleg van het voedselbos en het feest- en gedenkbos worden geraamd op € 49.895,-. De provinciale subsidie van € 10.000,- draagt bij aan de financiering van dit project.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties