Hoe een klein dorp groot wordt tijdens het Eynder Pieck Festeyn

Algemeen Nederweert Uitgaan Reageer 3 min. leestijd

Nederweert-Eind – Tijdens het Eynder Pieck Festeyn op 16 en 17 december 2023 kunnen de bezoekers zich twee dagen lang letterlijk en figuurlijk verwarmen aan een sfeervol decor, geheel in stijl. Dat is uniek voor de regio maar vooral ook als je bedenkt dat de gemiddelde vrijwilliger niet de geboren toneelspeler is. Het zijn echt de prachtige kostuums van “Tante Anja” en “Het Schreurke” van Eynderhoof die ervoor zorgen dat niet alleen het plaatje maar ook de persoon past in het thema. Je wilt per slot van rekening als bezoeker verrast worden en je wanen in een tijd waarin flaneren, kattenkwaad en respect nog hand in hand gingen. 

Anton Pieck taferelen

Wie kent ze niet: die mooie Anton Pieck taferelen. Zachte kleuren, typische karakters en een sfeer die zorgt voor de nodige onthaasting.  De Efteling heeft daaraan haar imago te danken.

Het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind is dan bij uitstek de plek waar je een dergelijke sfeer kunt creëren. De collectie van het museum herbergt heel veel Pieck. 

Meer dan 150 vrijwilligers en figuranten

Je waant je bij binnenkomst al in de sfeer van het kleine dorpje in deze stijl. Het geluid van de smid die met zijn hamer op het aambeeld herkenbare deuntjes tikt, de geur van vers brood en eerlijk gebak uit het bakhuis. Maar ook de feeërieke plekjes, bospaadjes en sfeervol verlichte gebouwen zorgen voor een mooi tafereel waarin de meer dan 150 figuranten en vrijwilligers hun rol pakken.

Het museum staat vol met borden en prachtige prenten van de meester zelf met hier en daar ook een kleine tentoonstelling in de gebouwen. Maar het echte werk vindt plaats in de dorpsstraatjes waar de gegoede burgerij in is voor een praatje, de zakkenroller in de gaten wordt gehouden door de veldwachter en rotjong kattenkwaad uithalen op straat. Een levende verrassing!

Zelfs de Kerstman voelt zich welkom om samen met zijn vrouw plaats te nemen om met de kleintjes op de foto te gaan en straattheater-acts van o.a. Ron Jaluai en Pyromancer, marionetten-poppentheater Plansjet, band F.A.R.T. en Vur de Wind, koren en koortjes zoals Dickens Voices, Blended, Ray Stabbing Singers, Briksley, To enjoy, Almoos Kloos,  Accordeon Ko Arkenstein, muzikanten Itterbras, Harmonie Pro Musica, Jachthoornblazers zorgen voor het spektakel op straat en binnen in de herberg of feesttent.

Meer informatie

Meer informatie wordt de komende weken volop gedeeld in de media en is te vinden op de website van www.eynderpieckfesteyn.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie