Intocht Sinterklaas op zondag 19 november

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Intocht Sinterklaas 2022

Sint Nicolaas komt ook dit jaar weer naar Weert. Na zijn intocht in Gorinchem stoomt hij direct door naar Weert. Op zondag 19 november komt de Goedheiligman met zijn Pieten in Weert aan. Via de Zuid Willemsvaart vaart de Sint naar Weert en meert af met zijn schip de ‘Spanje’ om 14.00 uur aan de Werthaboulevard. Hier wordt Sint Nicolaas ontvangen door het bestuur van de gemeente Weert.

Na deze ontvangst beginnen de Sint en zijn Pieten aan een intocht door de binnenstad. De route is als volgt: Werthaboulevard, Kasteelsingel, Emmasingel, Verstraetenweg, Schoolstraat, Korenmarkt en de Markt bij Museum W.

Burgemeester Raymond Vlecken ontvangt Sinterklaas op de Markt officieel. Na alle liedjes en dansjes heet hij Sinterklaas en zijn Pieten welkom in Weert. Bij slecht weer wordt voor de ontvangst op de Markt uitgeweken naar het stadhuis.

Huis van Nicolaas

Na de intocht logeert Sinterklaas voor de eenentwintigste keer in het gastvrije Weert, in het Huis van Nicolaas. Decor is de prachtige historische omgeving van het Franciscus Huis aan de Biest in Weert. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en ontdekken waar Sint en Pieten slapen, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pieten leren hoe de vaarroute van Spanje naar Nederland loopt.

Het Huis van Nicolaas is geopend van 20 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en de maandagmiddagen voor mindervalideninstanties die zich daarvoor hebben aangemeld.

Reserveren tijdslot

Ook dit jaar werkt het Huis van Nicolaas met tijdsloten. De organisatie vindt dat een bezoek voor iedereen mogelijk moet zijn, dus kosten tickets slechts € 2,50 (exclusief transactiekosten) per persoon. De kaartverkoop is op 1 november gestart en aanbevolen wordt op tijd te reserveren via www.huisvannicolaas.nl. Alleen als tijdsloten niet uitverkocht zijn is het mogelijk aan de kassa van het Huis van Nicolaas kaarten te kopen.

Voor meer informatie, zie de website van het Huis van Nicolaas.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie