Komende zomer gratis fruit plukken in nieuwe stadsgaard

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Leerlingen van Het Palet en Brede School Moesel hebben woensdagochtend langs de Ringbaan-Zuid in Weert meegeholpen met het planten van 140 fruitbomen. De bomen zijn onderdeel van een landschapspark waar komende zomer iedereen gratis fruit mag komen plukken. Samen met wethouder Suzanne Winters zetten de jongens en meiden de spades in de grond.

Meer beplanting

De aanplanting van de ‘stadsgaard’ is het begin van de aanleg van een landschapspark. Dit park is onderdeel van het plan ‘Stadsrandzone Zuid’. Je kunt hier niet alleen terecht voor gratis fruit. Ook zijn er straks wandel- en recreatiemogelijkheden.

Onder de bomen wordt rode klaver geplant. Dit trekt bijen aan die vervolgens weer zorgen voor de bestuiving van de bomen. Hagen moeten daarnaast gaan zorgen voor nog meer groen in het park. Bovendien zorgen ze ook voor een stukje veiligheid. Het landschapspark ligt namelijk direct naast de drukke Ringbaan-Zuid, tussen de Bocholterweg en tankstation De Haan.

Keuze genoeg

Komende zomer al kunnen de eerste appels en peren geplukt worden. Daarnaast staan er ook kersen-, pruimen-, kastanje- en notenbomen. Voor ieder valt er straks dus wel wat lekkers te plukken. Bovendien zijn van verschillende vruchten straks meerdere soorten terug te vinden in het park. Zo kun je er acht soorten appels, vijf soorten peren en drie soorten kersen plukken.

In deze video zien we de leerlingen van Het Palet en de Brede School Moesel aan het werk: https://youtu.be/lao9cz4c1aU.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie