Leerlingen Widdonckschool nemen kijkje bij herinrichting wijk Moesel

Plaats een reactie

Op dinsdag 7 november brachten de leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de Widdonckschool in Weert een bezoek aan het project “Herinrichting wijk Moesel”. Dit project, dat momenteel plaatsvindt aan de Beatrixlaan, waar de school is gevestigd, heeft de aandacht van veel enthousiaste leerlingen getrokken.

Sinds de aanvang van de werkzaamheden aan de Beatrixlaan is de aannemer blij verrast door de dagelijkse nieuwsgierige blikken en aandacht van de jonge leerlingen, die de voortgang van het project met argusogen volgen. De werkzaamheden zijn voor de kinderen uitgegroeid tot een ware happening.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Het motto van het project is “Beter een goede buur dan een verre vriend,” en de aannemer hecht er veel waarde aan om de lokale gemeenschap te betrekken bij wat er in hun buurt gebeurt. Dit heeft geresulteerd in regelmatig contact met de Widdonckschool over verschillende operationele zaken, zoals bereikbaarheid en parkeren. Al snel ontstond het idee om de leerlingen een kans te geven om het project van dichtbij te ervaren. “Natuurlijk is dat mogelijk! Sterker nog, we vinden het geweldig! Wie weet zitten hier de collega’s van de toekomst tussen,” aldus de aannemer.

Projectbezoek in twee delen

Het projectbezoek werd in twee delen opgesplitst. Enerzijds kregen de kinderen een boeiende presentatie over de werking van het rioolstelsel. Voor de jongste leerlingen was er het verhaal “Waar ga je heen Drol?”, terwijl de midden- en bovenbouw leerlingen “het Raadsel van Rio” mochten oplossen. Anderzijds kregen de kinderen de kans om het project in de buitenlucht te verkennen, waar ze uitleg kregen over waarom en hoe een gescheiden rioolstelsel wordt aangelegd.

Voordelen

Voor de aannemer bood dit bezoek interessante voordelen. Ten eerste was het een genot om met de kinderen over hun werkzaamheden te praten. Daarnaast kunnen geïnformeerde en enthousiaste kinderen thuis zorgen voor begrip en draagvlak voor de werkzaamheden, zelfs als deze soms overlast veroorzaken. Zoals het gezegde luidt, “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie