Maria Hendrikx Zuid-Nederlands Kampioen bloemschikken

Winnares Maria Hendrikx (foto door Patrick van den Broek/Siris)

Someren-Heide – Groei en Bloei Asten-Someren organiseerde in samenwerking met het regionale team BLOEM en de Bunt uit Someren-Heide een succesvol verlopen kampioenschap bloemschikken. 

In een prachtige ambiance in de Bunt ontstond er deze dag een geweldige sfeer voor de deelnemers en publiek. Het publiek, dat in grote getale was gekomen, kon genieten van prachtige creaties op het gebied van bloemschikken.

Ook was er veel belangstelling voor de crea-groenmarkt, die gelijktijdig met het bloemschikken plaatsvond. De verschillende standhouders hadden voor een zeer mooie en fijne presentatie gezorgd, welke zeer aantrekkelijk was voor het publiek.

Een tweetal demonstraties gaf het publiek inzicht in hoe een bloemstuk kan ontstaan en waar je op moet letten bij het bloemschikken.

Aan het eind van de dag was het grote moment daar en kregen de aanwezigen antwoord op de vraag wie kampioen zou worden bij de topamateurs in de ereklasse. Dat werd Maria Hendrikx uit Someren-Heide, lid van Groei en Bloei Asten-Someren. Zij mag zich Zuid-Nederlands Kampioen Bloemschikken noemen.