Prijzen op Nederlands Kampioenschap voor Reddingsbrigade Weert

Op zaterdag 5 november vertrokken de zwemmers van de Reddingsbrigade Weert vroeg naar Gouda voor het Nederlands Kampioenschap Lifesaving. Tijdens deze wedstrijd werden verschillende individuele onderdelen beoefend, waaronder ringduiken met en zonder vliezen, de reddingswisselslag en de lifesaver.

De jongste drie deelnemers uit Weert, in de leeftijdscategorie van 7 en 8 jaar, presteerden uitstekend. Alle drie de meiden stonden herhaaldelijk op het podium en keerden huiswaarts met zilveren en bronzen medailles.

De zwemmers in de leeftijdsklasse van 9 tot 11 jaar leverden eveneens een voortreffelijke prestatie. Voor sommigen was dit zelfs hun eerste wedstrijd in deze categorie. Zowel bij de jongens als de meisjes was de concurrentie hevig, maar alle zwemmers wisten persoonlijke records te verbreken. Goed gedaan!

In de leeftijdsgroep van 12 tot 14 jaar verschenen drie meiden en twee jongens aan de start. De meiden waren wat nerveus, maar zwommen uitstekend en zetten mooie tijden neer. Bij de jongens was het bijzonder spannend. Beide heren eindigden in de top 10, waarbij Martijn maar liefst vier gouden medailles veroverde. Bovendien scherpte hij het Nederlands record aan op drie van de zes onderdelen. Ontzettend knap gedaan!

Het was een prachtige, gezellige en geslaagde dag. Iedereen heeft uitstekend gepresteerd. Nu bereiden de zwemmers zich voor op onze eigen Oudjaarswedstrijd in december.