Najaarsconcert in Sint-Jozefkerk na harmonieuze samensmelting

Algemeen Kunst en Cultuur Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid en het Tungelroys Orkest hielden zondagmiddag in de Sint-Jozefkerk op Keent gezamenlijk een najaarsconcert. Zo’n 350 bezoekers genoten van twee muzikale optredens van deze muziekgezelschappen. Ook zangkoor Enjoy uit Tungelroy en het Weerter Mannenkoor waren van de partij.

We vinden elkaar leuk

Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid en het Tungelroys Orkest kondigden nog niet zolang geleden aan dat ze gaan fuseren. Twee jaar geleden ontstonden de eerste bestuurlijke contacten tussen de gezelschappen. “Door teruglopende ledenaantallen moest er iets gebeuren”, zo vertelt Erwin Koevoets. Hij is secretaris van Sint Joseph. Ook op het muzikale vlak hebben de twee elkaar inmiddels gevonden. “We zijn al anderhalf jaar met elkaar samen aan het spelen; een beetje aan elkaar aan het snuffelen”. Eerder speelden de harmonie en het orkest al samen tijdens de Dinnershow in het Weerter Franciscus Huis en verzorgden ze een aantal kleinere concerten. “.. Maar dit is de eerste waarin we er ook daadwerkelijk voor uitkomen van hé, we vinden elkaar zo leuk ..”.

Rustig aan

De secretaris geeft aan dat de fusie niet overhaast moet plaatsvinden. “Het Tungelroys Orkest oefende wekelijks op een woensdag. Harmonie Sint Joseph daarentegen op dinsdag. De gezamenlijke repetitiedag wordt nu de dinsdag. Dat soort dingen zijn we nu aan het regelen”, zo zegt hij. “We gaan samen maar we zullen ook verschillende activiteiten die ieder gezelschap al deed behouden. De jaarlijkse optredens in de kerken van Tungelroy en Keent blijven zeker bestaan”, aldus de secretaris.

In deze video zien we hoe de beide fuserende muziekgezelschappen en het Weerter Mannenkoor en Zangkoop Joy het publiek in de Sint-Jozefkerk op Keent wisten te trakteren op een mooie muzikale middag: https://youtu.be/l8twbpfp8aI.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie