Podotherapie Hermanns geeft tips tegen ijskoude voeten

Onlangs openden ze hun derde locatie in Weert: de podotherapeuten van podotherapie Hermanns. Zowel op de Kerkstraat als op de Houtstraat en de Kazernelaan staan ze klaar om je te helpen met professionele voetverzorging en advies. Over ijskoude voeten in de herfst en winter bijvoorbeeld. Wat kun je daar zelf tegen doen?

Koude voeten in de herfst en winter

Prachtige herfstkleuren, gezelligheid, de vele feestdagen, sneeuw- en ijspret en allerlei heerlijke seizoensgebonden gerechten – ze horen allemaal bij deze bijzondere tijd van het jaar. De herfst en winter brengen echter ook specifieke uitdagingen voor je voeten met zich mee. Natte bladeren, wisselende temperaturen en winterkou zijn enkele aspecten die bij kunnen dragen aan een minder leuke bijkomstigheid van deze tijd: koude en pijnlijke voeten.

​Het gevoel van koude voeten is een veelvoorkomend ongemak dat mensen in de herfst en winter ervaren. Lage temperaturen kunnen leiden tot vernauwde bloedvaten en verminderde doorbloeding, wat resulteert in ijskoude voeten. Maar ook roken, het hebben van zweetvoeten, hormonen en verschillende ziekten of aandoeningen zoals diabetes, reuma en het fenomeen van Raynaud kunnen zorgen voor een slechtere bloedcirculatie.

Koude voeten kunnen zeer vervelend zijn, maar zijn gelukkig meestal verder niet schadelijk. Extra vervelend wordt de kou echter wanneer je last krijgt van wintervoeten- of tenen. Dit verschijnsel treedt op wanneer je bloedvaten vernauwen, waardoor er bij het opwarmen van je lichaam meer bloed naar je voeten stroomt. Dit kan leiden tot een ophoping van bloed, resulterend in blauwe, rode of zelfs paarse verkleuring van de voeten. Daarnaast kunnen deze symptomen gepaard gaan met intense jeuk, branderigheid en pijn.

Onze tips om klachten te voorkomen

Om koude of zelfs wintervoeten te voorkomen, is het dus belangrijk goed voor je voeten te zorgen. Dat doe je onder andere door gezond te eten, actief te blijven en geschikt schoeisel te kiezen. Houd daarnaast je voeten zo droog mogelijk, gebruik indien nodig steunzolen en laat je voeten regelmatig controleren.

De podotherapeuten van Podotherapie Hermanns helpen je graag bij het voorkomen, verminderen of zelfs genezen van verschillende klachten. Dat geldt niet alleen voor koude voeten, maar ook voor andere veelvoorkomende klachten in deze tijd van het jaar, zoals bacteriën en schimmels, eelt en likdoorns of klachten aan de teennagels. Je kunt bij de podotherapeuten dan ook niet alleen terecht voor behandelingen, maar ook voor hulpmiddelen zoals steunzolen, ortheses, nagelbeugels en huis- of orthopedisch schoeisel.

Derde locatie in Weert geopend

Laat de herfst en winter je voetgezondheid niet in gevaar brengen. Bekijk hier alle locaties van Podotherapie Hermanns en maak snel en eenvoudig een afspraak om je voeten te laten controleren en te leren hoe je ze gezond kunt houden. De podotherapeuten van Podotherapie Hermanns begeleiden je graag naar comfortabele en pijnvrije voeten. Niet alleen in de herfst en winter, maar het hele jaar door.