Samen sterk tegen discriminatie: ADV Limburg op weekmarkt in Weert

Algemeen Informatie Uitgaan Weert 4 reacties 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Weekmarkt

Op zaterdag 18 november heten ze je van harte welkom op de weekmarkt in Weert, waar Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) aanwezig zal zijn met een eigen stand. ADV Limburg staat paraat voor alle inwoners van Limburg die te maken hebben met discriminatie. Hoewel het soms moeilijk is om te realiseren, kan discriminatie iedereen overkomen en overal plaatsvinden.

Ze begrijpen dat niet iedereen op de hoogte is van hun bestaan als meldpunt. Daarom is het volgens ADV Limburg des te belangrijker om de provincie in te trekken en met jou in gesprek te gaan over wat zij voor jou kunnen betekenen. Naast het behandelen van discriminatiemeldingen verzorgen zie ook voorlichtingen en workshops over vooroordelen en discriminatie.

Wat houdt discriminatie eigenlijk in? Waarom is het schadelijk? En wat zijn de grenzen van wat wel en niet ‘mag’? Daarnaast bieden ze ook onze Virtual Reality Experience aan, waarmee je kunt ervaren hoe het is om gediscrimineerd te worden.

Blijft een actueel probleem

Helaas blijft discriminatie een actueel probleem, daarom zetten zij zich in voor de aanpak van discriminatie en ongelijke behandeling in Limburg. Tijdens deze speciale dag, als onderdeel van Weert Respecteert, nodigen ze je uit om met hen in gesprek te gaan. Ze staan klaar om naar jouw verhaal en ervaringen met discriminatie te luisteren. Tevens lichten ze graag toe wat ADV Limburg voor jou kan betekenen en op welke manier wij jou kunnen ondersteunen.

En tot slot, vanaf 2024 gaan ze verder onder de naam Discriminatie.nl Limburg.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties