Tentoonstelling ‘Silver Linings’ van Daphne Hovers in Kunstcentrum

Algemeen Kunst en Cultuur Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via: Daphne Hovers

Op 3 december presenteert Daphne Hovers haar nieuwste creaties in het kunstcentrum op het terrein van de Lichtenberg in Weert.

De tentoonstelling omvat abstracte schilderijen die reminiscenties oproepen aan dromerige landschappen en organisch gevormde keramische objecten. De expositie is toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur, waarbij de kunstenaar zelf aanwezig zal zijn.

Tegelijkertijd biedt de Kunsthal in de Teuniskapel aan de Altweerterkapelstraat een andere tentoonstelling over landschappen, met onder andere werken van Jack Vreeke, Anne Marie Borggreve en Fred Gubbels, en ook een stuk van Daphne Hovers.

Over Daphne Hovers

Daphne Hovers is zowel schilder als keramiste. In haar schilderijen streeft ze naar een bepaalde mate van abstractie. Ze tracht niet louter een bos weer te geven, maar poogt eerder de “bosbeleving” vast te leggen op doek. De indrukken van haar dagelijkse boswandelingen nestelen zich gelaagd op het canvas. Vluchtige herinneringen aan spiegelingen, lichtstralen, een blad dat drijft in een plas, takken, boomstammen, mossen, en zelfs flarden van gedachten en emoties verschijnen, soms scherp in focus, dan weer vaag en vluchtig in de beweging van het voorbijgaan. Op organische wijze evolueert het beeld tot een geheel. Verschillende penseelstreken en verftechnieken spelen hierbij een cruciale rol. Het schilderproces en het plezier van het experimenteren met verf zijn voor haar essentiële aspecten. Uiteindelijk ontstaat er een natuurlijke sensatie met diepte en ruimte om in te verdwalen.

Ook haar keramische werk ontstaat op organische wijze. Door te denken met haar handen onderzoekt Daphne verschillende vormen en texturen in de klei, zoekend naar de juiste balans tussen mogelijkheden en beperkingen. Zwaartekracht en breekbaarheid spelen daarbij een belangrijke rol. Vervolgens volgt het experiment met glazuren om de perfecte afwerking te bereiken. Soms wordt hiervoor gebruikgemaakt van kant-en-klare glazuren, terwijl andere keren een eigen glazuur moet worden samengesteld. Daphne houdt van het onvoorspelbare, van de chemische reacties die bij het openen van de keramiekoven altijd voor verrassingen zorgen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie