Theatervoorstelling ‘Kom op nou Jongens!’ en initiatieven Sportakkoord Weert

Bezoekers van de theatervoorstelling ‘Kom op nou jongens!’ konden afgelopen zaterdagavond genieten van inzichten over hoe ouders kunnen bijdragen aan de vaardigheden van hun kinderen, waaronder effectief presenteren, verminderde neiging tot opgeven en een soepeler omgang met uitdagingen.

Tijdens de voorstelling bracht het personage Maarten zijn sportervaringen over naar zijn werk, en deze inzichten deelde hij weer met zijn sportgemeenschap. Ze zijn ervan overtuigd dat het bevorderen van een positief klimaat binnen de sport bijdraagt aan bredere samenlevingscontexten, zoals bedrijven en overheidsinstanties. De voorstelling bood ook waardevolle inzichten voor iedereen die betrokken is bij de begeleiding van kinderen, bijvoorbeeld bij sportclubs, muziek- en toneelverenigingen.

Handvaten

De theatervoorstelling was niet alleen humoristisch, maar bood ook concrete handvatten die direct toepasbaar zijn, zelfs in werksituaties en relaties. De toegang tot deze voorstelling was kosteloos, mogelijk gemaakt door het Sportakkoord Weert.

Pilot

Na afloop stond er in de foyer een drankje voor alle bezoekers klaar, aangeboden door het Sportakkoord Weert. Voor de voetballiefhebbers was er in de theaterzaal een nieuw groot scherm beschikbaar om de wedstrijd van Oranje te bekijken. Opvallend was dat je je drankje mee mocht nemen in de theaterzaal, een pilot voor het Munttheater. Hoewel de voetbalwedstrijd ook op tv-schermen in de foyer te volgen was, bood de theaterzaal een unieke ervaring.

Wat heeft de sportakkoord te bieden?

Het Sportakkoord Weert heeft nog veel meer te bieden. Jaarlijks is er budget beschikbaar voor sportverenigingen, sportaanbieders, onderwijsinstellingen, zorg- en welzijnsorganisaties, en het bedrijfsleven die een aanvraag willen indienen voor activiteiten of projecten binnen een van de vier thema’s:

  1. Sport en bewegen voor iedereen
  2. Meer bewegen op en rondom scholen
  3. Vitale sport- en beweegaanbieders
  4. Samenwerken

Voorbeelden

Enkele projecten die in 2023 mede mogelijk zijn gemaakt door het Sportakkoord Weert zijn onder andere een tafeltennisclinic door TTV Megacles, een softbalteam-mix toernooi door HVS Indians, een vrijwilligersplatform genaamd Taaki met deelname van 7 sportverenigingen als pilot, een activiteitenweek door TC Lichtenberg, een pilot trefbalclub in Weert, pumptrackbaan demo’s tijdens de Olympische Spelen van Human Kind, de theatershow ‘Positief Coachen, ‘Kom op nou Jongens,’ Sjors Sportief en Max Vitaal – sportstimuleringsprogramma’s, duo-fietsen voor de oudervereniging St. Barbara in Tungelroy, sportactiviteiten voor vluchtelingenjongeren, en een vrijwilligersfilmpje over het belang van vrijwilligers bij verenigingen. De besloten première van dit filmpje met Weerter acteurs wordt vanaf komende woensdag gelanceerd.

Meer informatie

Voor meer informatie over aanvragen, bezoek www.weertinbeweging.nl en volg het Sportakkoord op Facebook en Instagram.