Treinkaartjes kosten volgend jaar hetzelfde als dit jaar

Plaats een reactie

Vrijwel alles wordt duurder en duurder, maar treinkaartjes en -abonnementen voorlopig nog niet. Dat meldt de NS middels een nieuwsbericht.

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft het kabinet een bedrag van 120 miljoen euro vrijgemaakt, waardoor de NS de voorgenomen tariefsverhoging van 8,67% kan uitstellen. Treinkaartjes en abonnementen kosten daardoor in 2024 niet meer dan in 2023.

Tjalling Smit, binnen de Raad van Bestuur van NS verantwoordelijk voor treinkaartjes en abonnementen: “We zijn blij met dit goede nieuws voor onze reizigers in een tijd waarin veel zaken duurder worden. Door de prijzen gelijk te houden blijft de trein relatief gezien goedkoop en een aantrekkelijke keuze om te reizen.” 

Structurele oplossing nodig

Of dat in 2025 ook zo zal zijn, dat is echter nog maar de vraag. Het is nog niet duidelijk of het kabinet dit budget ook voor de komende jaren beschikbaar stelt. Is dat niet het geval, dan zal de NS eind volgend jaar alsnog genoodzaakt zijn de uitgestelde verhoging door te voeren, bovenop de inflatie voor het nieuwe jaar. “En daar zit niemand op te wachten”, aldus Smit. “We zijn daarom in gesprek met Den Haag om dit te voorkomen en te zoeken naar een structurele oplossing.”

Internationale trein en OV-fiets 

De toelage van het kabinet geldt alleen voor binnenlandse treinen binnen de concessie van NS. Voor de internationale treinen verhoogt NS daarom de tarieven per 1 januari 2024 met 7,85%. Het tarief voor het huren van een OV-fiets verhoogt NS van € 4,45 naar € 4,55 per 24 uur. Meer informatie over de tarieven van de NS is te vinden op www.ns.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie