Brand in meterkast in kelder en stroomuitval bij SJG

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 23.11u – De hulpdiensten zijn maandag massaal gealarmeerd vanwege een brandmelding in het Sint Jans Gasthuis (SJG) in Weert.

Rond 19.15 uur had het ziekenhuis al te kampen met stroomuitval, zo meldden meerdere bezoekers. Een half uur later kwam er een brandmelding binnen bij de brandweer en werd er meteen opgeschaald naar ‘middel brand’.

De brandweer doet momenteel onderzoek en is met meerdere eenheden ter plaatse, evenals de politie. Ook de crisisdienst is gearriveerd.

Update 20.11u: Het ziekenhuis draait op noodstroom. Er is geen gevaar voor de patiënten.

Update 20.34u: Er heeft brand in een meterkast gewoed op röntgenafdeling in de kelder. De technische dienst wist de brand zelf te doven.

Update 21.07u: Inmiddels is er opgeschaald naar ‘GRIP-1’. Dat betekent dat er meerdere disciplines betrokken zijn en is er op de plaats van het incident structurele coördinatie tussen de hulpverleningsdiensten nodig is. Er is een CoPI (Commando Plaats Incident) onderweg naar Weert. Dit is een mobiele vergaderruimte met de benodigde faciliteiten die door de brandweer ter plaatse wordt gebracht.

Een groot deel van het ziekenhuis heeft stroom en de situatie is onder controle.

Update 21.18u: De CoPI is gearriveerd. Er wordt een plan gemaakt ten behoeve van de verdere afhandeling van het incident.

Update 22.12u: Het crisisteam van het SJG kwam bijeen om de impact op de patiëntenzorg en andere afdelingen te bespreken. Na grondig overleg werd vastgesteld dat er geen nadelige gevolgen zijn voor de patiëntenzorg. Wel is de hoofdingang van het ziekenhuis tijdelijk ingezet voor het vervoer van patiënten per ambulance.

Update 23.11u: De patiëntzorg in het ziekenhuis kan doorgaan, behalve bij de medische beeldvorming. De afspraken voor morgen worden afgezegd.

Bekijk een video: https://youtu.be/qzIDw0y190M

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie