Vastelaovendj 2024 samen in hartje Weert

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 3 min. leestijd
John Cardinaal (eigenaar Stadscafé de SooS), Mark Vialle (voorzitter Stichting Behoud van Beleving) en Jasper Heesakkers (Vorst V.V. de Rogstaekers) - Foto door Johan Horst

Stadsvastelaovendj vereîniging De Rogstaekers, Stichting Behoud van Beleving (Wieërt A-laaif) en Stadscafé de SooS bundelen hun krachten tijdens Vastelaovendj 2024. Nu de 11e van de 11e in aantocht is zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Komend jaar zullen de grote Vastelaovendjactiviteiten centraal georganiseerd worden in hartje Weert en zal er van vrijdag tot en met dinsdag een breed en gevarieerd programma worden aangeboden.

Feest op twee pleinen in de binnenstad

Zowel op de Nieuwe Markt als op de Markt komt een groot podium met overkapping te staan. Naast een uitgebreid muzikaal programma is er ook ruimte voor de tradities die bij de Wieërter Vastelaovendj horen. Denk daarbij aan de officiële aftrap van de Vastelaovendj door de Stadspreens op zaterdag, de prijsuitreiking van de Grote Rogstaekersoptocht op zondag en het verbranden van de Rog en de abdicatie op dinsdag. Op de nieuwe Markt zal Wieërt A-laaif op zaterdag en zondag een uitgebreid programma neerzetten boordevol Limburgse en Weerter Vastelaovendjartiesten.

Door de Vastelaovendj weer groots in het centrum te organiseren, verwachten de organisaties dat ook de cafés in de binnenstad zullen meeliften op de vele bezoekers. De buitenprogramma’s stoppen tijdig zodat er voor de doorgewinterde Vastelaovendjvierders nog ruim tijd is om een van de gezellige kroegen in te duiken.

Duurzame samenwerking

Tijdens de afgelopen maanden hebben de betrokken partijen samen gewerkt aan een manier om de Vastelaovendj voor nu en voor de toekomst duurzaam te organiseren. Daarbij is ook overleg geweest met de gemeente. Dankzij deze krachtige samenwerking kunnen programma’s optimaal op elkaar worden afgestemd. Door de ligging van de twee pleinen vinden alle activiteiten op loopafstand van elkaar plaats. Met name op zondag worden alle registers opengetrokken: de Grote Rogstaekersoptocht die over de Singels trekt, het artiestenprogramma van Wieërt A-laaif op de Nieuwe Markt en de feestelijke prijsuitreiking met muzikale omlijsting op het podium bij de SooS zorgen voor één groot feest in de Weerter binnenstad.

Programma binnenkort bekend

De komende weken zal het definitieve programma verder worden uitgewerkt en bekendgemaakt worden via de kanalen van De Rogstaekers, Wieërt A-laaif en de SooS. Markeer nu alvast de carnavalsdagen in je agenda, want van 9 t/m 13 februari kan iedereen zich onderdompelen in een warm Vastelaovendjbad in hartje Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie