[Update] Vrachtwagen mist de bocht op Suffolkweg Zuid

112 Algemeen Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

Update 17.16u – Op de Suffolkweg Zuid in Weert heeft maandag rond 15:30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een vrachtwagen betrokken was.

De vrachtwagen reed vanaf de Suffolkweg Zuid richting de Ringbaan van Weert. Door onbekende oorzaak miste de vrachtwagen de bocht en belandde op het talud in de bosjes tussen sportpark Boshoven en de weg. De chauffeur kwam met de schrik vrij.

De gemeente Weert en de politie waren als eerste ter plaatse. Om te kunnen communiceren met de chauffeur moest er een Turkstalige tolk worden ingeschakeld. De trailer bleek grotendeels leeg te zijn, op een pallket met tv-beugels na. De chauffeur verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere weggebruiker.

Inmiddels is een bergingsbedrijf ter plaatse. Samen met de politie, de gemeente Weert, de wegbeheerder van de provincie Limburg en handhaving wordt een plan opgesteld om de vrachtwagen zo snel mogelijk te bergen.

Verkeersdeelnemers dienen rekening te houden met een wegafsluiting tussen de rotonde Ringbaan-West/Noord en de rotonde bij Sluis 16.

Update 17.14u: verklaring chauffeur toegevoegd.

Update 17.16u: de bergingsoperatie duurt waarschijnlijk tot circa 20.00 en 21.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie