Weert viert de diversiteit in de samenleving

Algemeen Uitgaan Weert 15 reacties 2 min. leestijd

In de maand november viert Weert een maand lang de diversiteit in de samenleving. In Weert woont een bont gezelschap mensen en daar zijn ze trots op. In Weert doet iedereen mee. In een open samenleving met respect voor de ander, maar… hoe goed kennen we elkaar eigenlijk?

Weert Respecteert draait om elkaar ontmoeten en nieuwsgierig zijn naar het verhaal van de ander. We nodigen je uit om de wereld van een ander te betreden en je te laten verrassen door de verscheidenheid van onze gemeenschap.

Wethouder Diversiteit Michèle Ferrière: “Tijdens Weert Respecteert 2023 vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Hier, in Weert, omarmen we diversiteit als onze kracht. Doe mee, leer en vier met ons mee, want in Weert doet écht iedereen mee.”

Feestelijke opening

Gisteravond werd Weert Respecteert feestelijk geopend in het Munttheater door wethouder Diversiteit Michèle Ferrière. Aansluitend konden de aanwezigen genieten van de voorstelling Boys won’t be boys: een wervelende collage van mensen die zingen, dansen, dichten, grappen, musiceren en vertellen over hun persoonlijke levens. Ze stelden zich kwetsbaar op in hun verhalen over het thema mannelijkheid. 

Activiteiten

Weert Respecteert 2023 nodigt je uit om de diversiteit te ontdekken met een uitgebreid programma van meer dan 20 activiteiten. Het programma kun je vinden via: www.weert.nl/respecteert.

Samenwerking met Weerter organisaties

Weert Respecteert 2023 is een samenwerking tussen RICK, Bibliocenter, B·Sassy, Punt Welzijn, Munttheater, Amnesty International, Gotcha Cinema, Respect Foundation, Risse Groep, ADV Limburg, COC Limburg, Museum W en Gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
15 reacties