Zondagochtend plaatselijk dichte mist verwacht

Archieffoto

Zondagochtend wordt in het zuiden van het land, waaronder in Limburg, plaatselijk dichte mist verwacht. Dit kan leiden tot mogelijke hinder voor het verkeer en buitenactiviteiten. Het zicht daalt op sommige plaatsen tot onder de 200 meter, waardoor voorzichtigheid geboden is op de wegen. Het KNMI heeft ‘code geel’ afgekondigd.

De dichte mist kan in de loop van de ochtend kan leiden tot verminderd zicht en mogelijk gevaarlijke rijomstandigheden. Automobilisten wordt aangeraden hun snelheid aan te passen en de verlichting van hun voertuigen aan te zetten om de zichtbaarheid te verbeteren.

Gelukkig is er enigszins geruststellend nieuws voor degenen die last hebben van de dichte mist, aangezien het KNMI verwacht dat deze tegen het einde van de ochtend zal verdwijnen.