‘De gebouwde wereld’ in de Theuniskapel op 6 en 7 januari

Algemeen Kunst en Cultuur Weert Reageer 2 min. leestijd
Joost Minnigh - Blauw dekzeil

In het eerste weekend van het nieuwe jaar presenteert Kunsthal Weert in de Theuniskapel meerdere kunstenaars die hun kijk op de gebouwde werkelijkheid in beeld brengen.

Vooral in de jaren na de Tweede Wereldoorlog waren veel van hen gefascineerd door de ritmische structuren van de betonskeletten die overal uit de grond gestampt werden (Joost Minnigh, Cees Spermon, Jaap Ktaanen, Ed van Zanden en A.Schot). Anderen stoeiden met plattegronden en blauwdrukken van monumentale gebouwen (Cees Dolk en F.A van Wageningen) of tekenden juist kerken op het formaat van stillevenvoorwerpen (Ardi Brouwer).

Wilde perspectieven (Jeroen Henneman en Marinus Fuit) worden afgewisseld met rustige stadsgezichten (Joost Swarte, Maarten Kemper Wim de Graaf), maar ook met een gebouw dat bespoten is met slagroom of helemaal is ingepakt (Carla Kaper, Christo).

Laan Irodjojo tekent grote gebouwen, die later ook nog eens worden uitvergroot tot bijna ware grootte en Jaco Kranendonk is een andere outsider, die heel Rotterdam uit zijn hoofd kent, omdat hij daar 15 jaar de post bezorgd heeft voor de Pameijerstichting.

Bijna alle druktechnieken zijn vertegenwoordigd en dat geldt ook voor de stijl waarin gewerkt is. Er valt dus weer veel te genieten. De Theuniskapel is op beide dagen open van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.kunsthalweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie