Een tijdelijk nieuw thuis voor Cranendonckers

Algemeen Cranendonck Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (BrianAJackson)

Budel – Vier inwoners die dringend een woning nodig hadden, hebben een week voor kerst de sleutel gekregen van één van de tijdelijke woningen op het voormalige terrein van sporthal De Schulp in Budel. Zij reageerden een tijdje geleden op een oproep van de gemeente en zijn door Ad Hoc Beheer en de gemeente geselecteerd. Om in de volledig ingerichte woningen te mogen wonen, moesten zij voldoen aan een aantal eigenschappen. 

Een tijdelijk nieuw thuis

De meeste bewoners zijn tussen de 20 en 30 jaar en wonen alleen. Wethouder Boonen (wonen): “Ik ben ontzettend blij dat het is gelukt om deze mensen voor de kerst weer een nieuw thuis te geven. Elke inwoner heeft een ander verhaal waarom zij snel hun huis uit wilden of moesten. Nu hebben ze weer een plek voor zichzelf waar ze voorlopig kunnen blijven wonen, terwijl ze op zoek zijn naar vaste woonruimte.” Ad Hoc Beheer kreeg blije reacties van de nieuwe bewoners: “Sommige bewoners waren echt even sprakeloos toen we hen vertelden dat ze één van de tijdelijke woningen kregen.”  

Woonruimte voor Oekraïners en eigen inwoners

De nieuwe bewoners komen samen met Oekraïense vluchtelingen op het voormalige Schulpterrein te wonen. Sinds eind oktober vangt de gemeente hier zes Oekraïense gezinnen op. Wethouder Boonen: “Toen we als college de taak kregen om extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren, hebben we afgesproken om tegelijkertijd wat te doen voor onze eigen inwoners. Ook voor hen is het soms lastig om een woning te vinden door de krapte op de woningmarkt. We wisten vooraf niet hoeveel vraag er precies zou zijn. Heel fijn om nu te merken dat we onze inwoners hiermee echt helpen.” De twaalf tijdelijke woningen blijven op het Schulpterrein staan tot en met 30 juni 2026.

Nog twee woningen beschikbaar

Twee van zes woningen zijn op dit moment nog beschikbaar. Tot en met 28 januari kunnen inwoners die dringend een tijdelijke woning nodig hebben zich hiervoor aanmelden bij Ad Hoc Beheer. Om hier te mogen wonen, moet je wel voldoen aan een aantal eigenschappen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Ad Hoc Beheer.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie