Doe jij mee met SOS kinderen en emoties?

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (HayDmitriy)

Binnenkort kun je weer deelnemen aan de cursus ‘SOS kinderen en emoties’ van Punt Welzijn. De cursus is bedoeld voor ouders/opvoeders met kinderen tussen de twee en tien jaar. Tijdens de driedelige workshop leer je om te gaan met de emoties van kinderen en deze te herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Je kunt meedoen op maandagavond, woensdagavond of donderdagavond. 

Wat is SOS kinderen en emoties? 

Iedereen krijgt in het leven te maken met blije, boze, bedroefde en bange momenten. Jij als ouder/opvoeder, maar ook kinderen. Kinderen moeten echter nog leren hoe zij met deze emoties omgaan. Tijdens de driedelige workshop ‘SOS kinderen en emoties’ leer je als ouder om te gaan met deze emoties. Zo leer je de emoties herkennen, benoemen, accepteren en uiten. Met behulp van verschillende activiteiten, spellen en voorlezen krijg je meer inzicht in het gedrag van jouw kind. Daarnaast staat de visie van ‘SOS kinderen en emoties’ centraal: “Opvoeden is ruimte geven aan emoties, en grenzen geven aan gedrag.”

De nieuwe cursussen starten binnenkort. De data zijn: 

  • 10, 24 jan. en 7 feb. (woensdagen)
  • 11, 25 mrt. en 8 apr. (maandagen)
  • 8, 22 mei en 5 juni (woensdagen)
  • 16, 30 mei en 13 juni (donderdagen)

Alle workshops zijn van 19.00 tot 21.30 uur. Hierbij zijn alle ouders/opvoeders met kinderen tussen de twee en tien jaar welkom. De workshops vinden plaats bij Punt Welzijn aan de Beekstraat 54 in Weert. Deelname is gratis. Wil je meer weten of je aanmelden voor de workshop? Ga dan naar https://www.puntwelzijn.nl/activiteit/sos-kinderen-en-emoties/

Opvoeden hoef je niet alleen te doen

Opvoeden is niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Medewerkers van Punt Welzijn bieden ondersteuning op verschillende manieren. Zo kun je bij hen terecht voor vragen rondom de opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Je vindt hen met diverse projecten in de kinderopvang en basisscholen in de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie