Duikvereniging De Peddemoeëk doet mee met NK Onderwatervoetbal

Algemeen Sport Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Op zondag 17 december vindt het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwembad in Eindhoven. Duikvereniging De Peddemoeëk uit Weert neemt deel aan dit NK Onderwatervoetbal met een eigen team.

Na talloze intensieve trainingen in hun eigen zwembad en een aantal oefenwedstrijden tegen andere deelnemers zijn we er helemaal klaar voor.

Voetballen met duikuitrusting

Een wedstrijd duurt 5 minuten en wordt gespeeld op een diepte van 5 meter. Tijdens de wedstrijd lopen de onderwatervoetballers met duikuitrusting over de bodem van het zwembad, waarbij het doel is de bal te scoren in de goal van de tegenstander. Een wedstrijd wordt gespeeld met twee teams van 3 spelers in het veld en 2 wisselspelers. De voetballers zijn uitgerust met perslucht en een grotere hoeveelheid lood om onder te kunnen blijven en te kunnen lopen/voetballen op een veld van 12,5 meter lang en 11,5 meter breed.

De wedstrijdkleding wordt mede mogelijk gemaakt door lokale ondernemers zoals: EKC Afbouwmaterialen, Lei-Import / Cast PMR Dakrame en Van Den Boom Transport.

Aanmoedigen

Wil je het team van De Peddemoeëk op zondag 17 december komen aanmoedigen en steunen? Je bent van harte welkom in Eindhoven. De wedstrijden vinden plaats van 13.00 uur tot 18.00 uur in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep (Pieter van den Hoogenband Zwembad), Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie