Sluit het jaar sportief af met de Oliebollenloop

Plaats een reactie

Atletiekvereniging Weert organiseert op oudejaarsdag, zondag 31 december, voor de 17de keer de traditionele Oliebollenloop op een stratenparcours in het bungalowpark te Weert. De start en finish vinden plaats op de Altweerterkapelstraat. Het parcours staat bekend als bijzonder snel, getuige de scherpe parcoursrecords.

De jongste jeugd, tot en met 12 jaar, loopt om 12.00 uur een kleine ronde van 1 kilometer. De jeugd van 13 tot en met 15 jaar start om 12.15 uur voor een 3 kilometer wedstrijd (bestaande uit een kleine en een grote ronde). De 5 kilometer race begint ook om 12.15 uur, met een kleine ronde gevolgd door twee grote rondes. De 10 kilometer start om 13.00 uur.

Voorinschrijven

Voorinschrijving is mogelijk tot en met 28 december 23.59 uur via www.inschrijven.nl. De inschrijfkosten zijn als volgt: jeugd € 4,50; 5 kilometer € 7,-; 10 kilometer € 8,-.

Ophalen van startnummers en na-inschrijving

Het ophalen van startnummers en na-inschrijving (met extra kosten) is mogelijk tot een half uur voor de start van de desbetreffende afstand in het clubgebouw van AV Weert, Sportpark Sint Theunis, Parklaan 1c. Vanaf het clubgebouw is het slechts 400 meter lopen naar de start. Elektronische tijdwaarneming is aanwezig.

Ereprijzen

Ereprijzen worden uitgereikt voor de jeugd. Een verbetering van het parcoursrecord levert € 100 op; de huidige records staan bij de 5 kilometer vrouwen op 16:56 minuten en de 10 kilometer mannen op 30:33 minuten. Na afloop ontvangen alle deelnemers een zakje oliebollen. Daarnaast zijn er prijzen in natura voor de 5 en 10 kilometer en beperkte geldprijzen.

Meer informatie is beschikbaar op www.avweert.nl; neem voor vragen contact op via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie