Geldboete en rijontzegging na aanrijding met motoragent in Nederweert

1 reactie

Nederweert – Vrijdag heeft de rechtbank in Roermond uitspraak gedaan in een strafzaak tegen een verdachte die op 31 oktober 2022 een verkeersongeval veroorzaakte in Nederweert. Een motoragent raakte hierbij gewond.

De verdachte reed over de Randweg Zuid in Nederweert en negeerde een rood verkeerslicht dat al 22 seconden op rood stond. Op de kruising met de Lindenstraat en Staterweg kwam het tot een botsing met een politieagent op een motor. De agent liep hierbij letsel op en kon enkele weken niet werken.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte schuldig is aan het ongeval en veroordeelde hem conform de Wegenverkeerswet tot een geldboete van € 1.000,- en een rijontzegging van 3 maanden. De officier van justitie had een hogere straf geëist, maar de rechtbank oordeelde dat er sprake was van aanmerkelijke schuld in plaats van ernstige schuld.

Het ongeval vond plaats op de kruising Randweg-Zuid, Lindenstraat en Staterweg, waarbij de verdachte het rode verkeerslicht negeerde. Ondanks het letsel bij de politieagent, oordeelde de rechtbank dat de verdachte niet met opzet handelde maar wel aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend was door door rood te rijden zonder snelheid te verminderen.

De volledige uitspraak kun je hier lezen: https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBLIM:2023:7470

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie