Jop kocht 150.000 kerstlampjes en bouwde een kersttuin in Kelpen-Oler

Plaats een reactie 2 min. leestijd

Kelpen-Oler – De 17-jarige Jop Kerkhoffs uit Kelpen-Oler is groot fan van Kerstmis. Vorig jaar tuigde hij thuis maar liefst dertien kerstbomen op. Dit jaar pakte hij het anders aan. Hij kocht een vrachtlading aan kerstlampjes en maakte van de tuin een waar lichtjesparadijs.

Bezoekers genieten

De 5.000 vierkante meter tellende tuin van Jops ouders is omgetoverd tot een magische kersttuin. Zo’n 150.000 lampjes zijn al van grote afstand te zien. Bezoekers lopen rond en genieten van alle creaties, zo warmt een stel zich op bij het knisperende vuur en een moeder en dochter maken een selfie voor het metershoge lichtjesgordijn.

Vrachtlading

Het idee voor de Kersttuin kreeg Jop pas twee en een halve maand geleden. Vorig jaar versierde hij van het huis helemaal. Dit jaar wilde hij het groter aanpakken en ging naar buiten. De lichtsnoeren die hij hiervoor nodig had kocht Jop bij een bedrijf wat ging inkrimpen. Van zijn spaargeld liet hij letterlijk een vrachtlading aan lampjes aanrukken.

Jonge ondernemer

Om zijn investering een beetje terug te verdienen heeft Jop de garage omgetoverd tot een gezellige ‘kerstkroeg’. Aan de bar zijn verschillende soorten drankjes te krijgen. Jops oma bakte wafels die de jonge ondernemer met een flinke dot slagroom en chocoladesaus erop verkoopt. Op een tafel zijn kerstspulletjes uitgestald die ook te koop zijn.

Te bezoeken

De kersttuin van Jop is nog te bezoeken op 22, 23 en 30 december. Vrijdag 22 december van 17:00 tot 23:00 uur en 23 en 30 december van 16:00 tot 23:00 uur. De toegang is gratis. De tuin is te vinden aan de Kanaalweg 3 in Kelpen-Oler.

In deze video geeft Jop ons een rondleiding door zijn Kersttuin en vertelt hij ons onder andere wie hem met het Kerst-virus heeft aangestoken: https://youtu.be/1T0N3yhcBuw

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie