De leukste kinderuitjes voor in de kerstvakantie

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 5 min. leestijd
Archieffoto Springland Stramproy

Update – “Oh, dennenboom” klinkt het nu nog over het schoolplein. Volgende week mag het dan écht, en plakken de kinderen er meteen twee weken kerstvakantie aan vast. Tijd voor leuke uitjes: dat kan ver weg, maar ook gewoon in het Weerterland.

Springland

Springen en stuiteren, daar wordt toch iedereen blij van? Op Springkussenfestival Springland voelt jong en oud zich weer even kind. Van 3 t/m 5 januari vindt dit festival plaats in Sporthal De Grenslibel in Stramproy. Naast springkussens in allerlei soorten en maten is er ook een terras waarop lekkere drankjes en hapjes genuttigd kunnen worden – voor ieder wat wils dus.

RICK Winterschool

Van sportief naar creatief: op donderdag 4 januari organiseert RICK een dag vol creatieve workshops voor kinderen van 4 t/m 13 jaar. Tijdens deze zogenaamde ‘Winterschool‘ ontdekken kinderen de magie van kunst, muziek, dans, beeldende kunst en theater. Ze gaan op een fantasievolle wereldreis en ontdekken hoe de winter op verschillende delen van de aarde wordt beleefd. Tegelijkertijd worden ze door enthousiaste vakdocenten gestimuleerd hun eigen creatieve talent te ontdekken.

Aanmelden voor de Winterschool van RICK kan t/m 29 december 2023 via https://www.rickraakt.nl/nieuws/agenda/activiteiten/winterschool-2024.

Kerstspeurtocht in de binnenstad

Meer kunst vind je deze kerstvakantie in de binnenstad van Weert, waar jong en oud deel kan nemen aan een kerstspeurtocht. De speurtocht voert je langs de buitententoonstelling die gewijd is aan 800 jaar kerststal. Onderweg verzamel je 33 letters, waarmee je kans maakt op een museumjaarkaart voor kinderen. Iedere deelnemer ontvangt sowieso een kortingsvoucher voor iets lekkers bij HEMA. De kerstspeurtocht is gratis af te halen aan de balie van Museum W.

Oh Dennendroom

Ben je tussen 28 en 31 december in de binnenstad van Weert, dan kom je bovendien terecht in een heuse ‘Dennendroom‘. Op de Markt maak je kennis met de familie Dennendromers: stuk voor stuk markante figuren die niets liever doen dan lekker de feestdagen vieren. Door samen liedjes te zingen bij een vuurkorf, marshmallows te proeven en rondjes te schaatsen over de kunstijsbaan. Ga je mee met Princess on the Ball en Frosty de Zingende Sneeuwpop?

Reflectorwandeltocht

Van wandelen door de binnenstad naar wandelen in het bos: op vrijdag 5 januari organiseert Scouting Sint Maarten een reflectorwandeltocht voor de hele familie, in het prachtige bosgebied van de IJzeren Man. Iedereen die minimaal 4 jaar oud en goed ter been is kan met een zaklamp op pad gaan om de route van zo’n 4 kilometer af te leggen. Onderweg is er warme chocomel, ranja, koffie of thee met een lekkere koek. Een sportief en gezellig begin van het jaar!

Rabo Urban Sporttour

Sporten kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar sowieso volop deze kerstvakantie, ook tijdens de Rabo Urban Sporttour. Deze vindt plaats op de donderdagen 28 december en 4 januari van 10.00 tot 12.30 uur.

De sporthallen van Boshoven (28 december) en Aan de Bron (4 januari) worden allebei één keer omgetoverd tot een winters speelparadijs. Samen met de sportstagiaires en combinatiefunctionarissen van Punt Welzijn kunnen kinderen racen over de stormbaan, voetballen of hockeyen in de soccerdomes. Vooraf aanmelden is niet nodig, het dragen van zaal-/gymschoenen wel.

Tip de redactie

Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit artikel? Stuur de redactie dan een mailtje via [email protected]. Interessante tips worden aan dit artikel toegevoegd middels een update.

  • Sjors Sportief is helemaal in de feeststemming en heeft een supertof zoekavontuur voor kinderen in petto. Er worden Sjors Sportief-schatten verstopt op drie geheime plekken in Weert. Zorg dat je op 27 december de sociale mediapagina’s van Weert in Beweging volgt om de exacte locaties van de schatten te ontdekken. Vanaf dat moment worden er hints en raadsels gedeeld om de schattenjacht te starten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie