Lifesaving toppers komen in actie

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Ingestuurde foto

Vorig weekend vond in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion de Orange Cup plaats. De Orange Cup is een internationale lifesaving wedstrijd waarin de gehele wereldtop het opneemt tegen elkaar. Er deden ploegen uit 14 landen mee, waaronder de toppers uit Nieuw-Zeeland, Italië en Hongkong. In dit grote internationale veld, wat uit meer dan 600 zwemmers bestond, deden ook een viertal Weerter zwemmers mee. 

Voor Reddingsbrigade Weert namen Lotte Nies en Jan Leijten deel. De zusjes Danique en Dyonne Klomp, beiden ook lid van Reddingsbrigade Weert, namen deel namens het Lifesaving Team Nederland.

Lotte en Jan

Voor Lotte en Jan was de opdracht duidelijk: zo goed mogelijk presteren en een zo mooi mogelijke tijd neerzetten. En dat is zeker gelukt. Er werden diverse PR’s gezwommen – mooie prestaties waar met trots op terug gekeken kan worden.

Danique en Dyonne

Voor de zusjes Klomp stond meer op het spel. De Orange Cup is tevens een selectiewedstrijd voor plaatsing voor de nationale selectie én de wedstrijd geldt als Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool. 

Op het eerste onderdeel was het meteen raak: Danique behaalde zilver en Dyonne brons. Er werden mooie PR’s gezwommen door beide toppers. Op de superlifesaver behaalde Danique wederom zilver. Dyonne tikt op de 50 mannekin carry als derde aan en ging er met brons vandoor. 

Ook in de estafettes werden mooie prestaties neergezet, met als hoogtepunt een mooie vierde plaats op de medley relay achter wereldkampioen Italië.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie