Leerlingen van De Kameleon schitteren met posters over duurzaamheid

Plaats een reactie

Groep 7/8 van basisschool De Kameleon heeft actief deelgenomen aan het educatieve programma Junior Energiecoach. Dit landelijke initiatief wordt ondersteund door de gemeente Weert, waardoor scholen in de regio de mogelijkheid hebben om hieraan deel te nemen. In Weert is het programma verrijkt met diverse gastlessen, waardoor de leerlingen extra inzicht hebben gekregen in vraagstukken rondom klimaat en energie.

Als afsluitende opdracht hebben de leerlingen van De Kameleon in tweetallen posters ontworpen met als doel mensen bewuster te maken van energiebesparing. De opdracht stimuleerde de leerlingen om hun creativiteit volledig te benutten, wat resulteerde in maar liefst 11 unieke en mooie posters.

Dinsdagochtend presenteerden de leerlingen vol trots hun creaties aan wethouder Lizbeth Steinbach. Een van de posters werd door een jury geselecteerd om zowel in de wijk Fatima als op sociale media te worden gebruikt. De overige posters zullen een prominente plaats krijgen in de Warm Wonen Winkel. Als aangename verrassing ontvingen de leerlingen een welverdiend Junior Energiecoach-diploma.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie