Nieuwe NVM-makelaar in Weert: Konings Makelaardij en Taxaties

Het nieuwste NVM-makelaarskantoor in het Weerterland, Konings Makelaardij en Taxaties, gaat vanaf 1 december 2023 van start. Nieuw en toch ervaren? Dat vraagt om enige uitleg. De eigenaar van het kantoor heet Eugène Konings, hij is NVM-lid, Register Makelaar en Register Taxateur. Met 15 jaar lokale ervaring is hij geen onbekende in het vastgoed en de woningmakelaardij, onder andere dankzij zijn werk voor 2 grote lokale makelaarskantoren. Je kunt bij Konings Makelaardij en Taxaties terecht als je een woning wilt verkopen, juist wilt aankopen of als je een (NWWI-gevalideerd) taxatierapport nodig hebt.

“Als makelaar en taxateur heb ik gewerkt voor 2 bekende grote kantoren in Weert, waarbij mijn werkgebied bestond uit Weert, Roermond en Eindhoven. Ik heb tijdens deze periode veel geleerd. Ervaring die ik kan gebruiken om als makelaar en taxateur te werken volgens de NVM-erecode en tevens de principes die ik al jaren met succes hanteer toe te passen. Je mag van mij verwachten dat ik transparant en oprecht geïnteresseerd ben én doelgericht te werk ga. Met korte lijnen en duidelijkheid. Hierin staan de beleving en tevredenheid van de opdrachtgever en de uitkomst van het traject altijd centraal.”

Kwaliteit

Waarom aansluiten bij NVM? “Eigenlijk is die vraag snel beantwoord; Ik was al actief als NVM-makelaar en taxateur. De NVM staat voor kwaliteit en ik sta voor kwaliteit. Doormiddel van het lidmaatschap kan ik gebruik maken van bijzonder veel data, actuele marktcijfers en juridische informatie. Hierdoor kan ik mijn werk als makelaar en taxateur veel beter uitvoeren. Die combinatie was dus snel gevonden.”

Het beroep ‘makelaar’ is geen wettelijk beschermde titel meer. De Stichting Vastgoedcert bewaakt daarom de kwaliteit en vakbekwaamheid in de markt van de inmiddels ruim 9.000 ingeschreven register makelaars. Met een register makelaar (RM) weet je dus zeker dat je kwaliteit in huis haalt.

Makelaar en taxateur

“Naast makelaar ben ik register taxateur (RT) en ben ik bevoegd tot het taxeren van woningen.” Als register taxateur is Eugène ingeschreven bij het NRVT, het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs. Er kunnen meerdere redenen zijn om een taxatie nodig te hebben, zoals de aankoop van een woning of een verbouwing waarvoor de hypotheekverstrekker een onafhankelijke taxatie wenst. Andere redenen zijn bijvoorbeeld het beëindigen van een relatie of het verdelen van een nalatenschap. “In veel gevallen is er een, door het NWWI gevalideerd, taxatierapport nodig. NWWI staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. Als register taxateur ben ik ingeschreven in het NWWI en kan ik dit rapport snel en vakkundig uitwerken.”

Vliegende start

“Het opstarten van een nieuw kantoor brengt het nodige werk met zich mee. Ik krijg daar erg veel energie van. De belangrijke toelatingen en het NVM-lidmaatschap waren snel geregeld. Zo kan ik vanaf 1 december al mijn eerste nieuwe aanbod in Weert laten zien op Funda. De socials volgen zo snel mogelijk, net zoals de website die spoedig online zal gaan.”

Meer informatie over Konings Makelaardij vind je (binnenkort) op www.koningsmakelaardij.nl, op Funda of door te bellen naar 0495-635025.