Oliebollen proeven op molen de Korenbloem in Ospel

Algemeen Nederweert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pixabay

Ospel – Op zaterdag 9 december aanstaande kun je tussen 10.00 en 15.00 uur op molen de Korenbloem in Ospel weer gratis oliebollen proeven. Let op: op is op.

Deze oliebollen zijn gemaakt van de eigen oliebollenmix. Dit is een mix van granen uit de regio die zijn gemalen op de molen – een echt streekproduct dus.

Molenwinkel

Sinds enkele jaren mag molen de Korenbloem ook malen voor menselijke consumptie. De molenaars hebben een aantal meelmixen samengesteld die je in het molenwinkeltje op de molen kunt kopen. Naast de oliebollenmix zijn dit onder andere mixen voor het bakken van diverse soorten brood, pannenkoeken en andere bakbenodigdheden. Ook zijn er andere streekproducten zoals jam en stroop verkrijgbaar.

Sluiting van de molen rond Kerstmis

Vanwege de feestdagen en familieomstandigheden zal de molen gedurende de laatste twee weken van december en eerste twee weken van januari gesloten zijn. De laatste zaterdag waarop de molen open is in 2023 is dus zaterdag 16 december. Ook tussen kerst en oud en nieuw worden er geen activiteiten gepland. De eerste openingsdag in 2024 is zaterdag 20 januari.

Bakcursus voor thuisbakkers

Bak je thuis regelmatig brood of wil je daarmee beginnen? Molenaar Geert van Winkel van de Korenbloem te Ospel geeft cursussen in ’thuis bakken’. Ideaal om eens te proberen je eigen brood te bakken.

De cursus neemt ongeveer 3 uur in beslag en kan op een in onderling overleg te bepalen tijdstip plaatsvinden.  Dit kan op individuele basis of met een groepje van 4-5 personen. Neem voor meer informatie contact op met molenaar Geert van Winkel via 06-30457014.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie