Brand in slaapkamer van woning aan Noorderlaan

Plaats een reactie

In de nacht van donderdag op vrijdag, iets voor 3.00 uur, ontving de brandweer een melding voor een ‘nacontrole’ bij een woning aan de Noorderlaan.

Hoewel de brandweer in eerste instantie zonder spoed werd aangestuurd, werden de brandweerlieden bij aankomst verrast door de situatie. Op de eerste verdieping van de woning was een brand uitgebroken in een slaapkamer. Er was nog sprake van rookontwikkeling. Gelukkig had het gezin zichzelf in veiligheid gebracht en stonden de bewoners buiten.

Onmiddellijk trokken de brandweerlieden hun ademmaskers aan en betraden de woning met de brandslang. Bij het openen van het slaapkamerraam ontsnapte zwarte rook naar buiten. Daarna volgende een smeulend matras dat naar buiten werd gegooid.

Als voorzorgsmaatregel riep de brandweer een ambulance op om de bewoners te laten controleren op mogelijke inhalatie van rook. Uiteindelijk zijn vier personen overgebracht naar het ziekenhuis voor verder medisch onderzoek.

De bewoners hadden in elk geval verstandig gehandeld door de deur van de slaapkamer te sluiten, waardoor de brand als het ware ‘stikte’. Daarmee was erger voorkomen.

Na ventilatie van de woning werd Stichting Salvage ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij verdere nazorg.

Bekijk een video: https://youtu.be/lA8lm2G50nY

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie