Overdracht van Keipositief XXL tijdens het Kei Positief Gezond symposium Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Chantal Walg, wethouder Michelle Ferrière en Carla Verkeste

#KeiPositief en Positieve Gezondheid hebben een nieuw plek gevonden in de gemeente Weert. Vanuit platform Weert in Beweging in samenwerking met de gemeente Weert, GGD en Punt Welzijn werd op 4 december 2023 het symposium Kei Positief Gezond Weert georganiseerd, waar de Keipositief XXL werd overgedragen aan wethouder Michèle Ferrière van Weert.

Positieve gezondheid

De Keipositief XXL krijgt een prominente plaats in het gemeentehuis van Weert, met als doel zoveel mogelijk Weertenaren bewust te maken van het belang van Positieve Gezondheid. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Daarmee is gezondheid niet langer meer strikt het domein van de zorgprofessionals, maar van ons allemaal.

#Keipositief verspreiden

Het streven is om minstens 75% van alle organisaties en individuen in Limburg te bereiken om ze te laten ervaren wat Positieve Gezondheid voor hen kan betekenen. #Keipositief is een manier om dat te bewerkstelligen. Het is gebaseerd op de Happy Stones: beschilderde steentjes die je ergens kunt achterlaten om door iemand anders gevonden te laten worden. Ook een #Keipositief kun je zelf maken en in je omgeving verspreiden, zodat je de vinder nieuwsgierig kunt maken naar Positieve Gezondheid en dit concept weer een volgende (Lim)burger bereikt. Op deze manier draagt #Keipositief bij aan de Beweging Limburg Positief Gezond.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie