Paarse Vrijdag: in het paars naar school

Op Het College in Weert werd vandaag Paarse Vrijdag gevierd. Deze dag stond in het teken van acceptatie. Door in paarse kleding naar school te komen konden leerlingen en onderwijzend personeel laten zien dat op Het College iedereen gelijk is.

Pesten

Paarse Vrijdag is de dag waarop leerlingen en onderwijzend personeel door het dragen van paarse kleding hun steun toont aan LHBTI+-ers. “Er zijn nog steeds heel veel jongeren die gepest worden vanwege hun geaardheid. Ook hier op school..”, zo vertelt Jamie van Laar van het GSA. “.. En daarom is een dag als vandaag nog steeds nodig”.

Cake

In de aula van Het College kon iedereen terecht om met de leden van de Gender & Sexuality Alliance (GSA) in gesprek te gaan. Ook was er informatie over LHBTI+ verkrijgbaar. Voor iedereen die met een paars armbandje of een paarse stempel wilde rondlopen waren er lekkernijen zoals cake te krijgen.

Meer informatie

Wie meer wil weten over de Gender & Sexuality Alliance van Het College kan terecht op het Instagram account van de GSA (@gsahetcollege). Daar kun je ook anoniem vragen stellen over LHBTI+ gerelateerde onderwerpen.

In deze video nemen we een kijkje bij de Paarse Vrijdag op Het College en legt Jamie van Laar uit waarom het ‘Paarse Vrijdag’ is, en niet bijvoorbeeld ‘Gele-, Blauwe of Oranje-Vrijdag: https://youtu.be/4G3-E4wRv2g.