Stefans LEGO-sets zorgen voor kerstsfeer in Weerter binnenstad

Plaats een reactie

Stefan Ramaekers is al sinds zijn jeugd fan van LEGO. Zijn verzameling bestaat voornamelijk uit sets uit de LEGO City-serie. Daarnaast heeft hij ook veel bouwwerkjes die iets met de winter en Kerst te maken hebben. De 36-jarige LEGO-verzamelaar deelt zijn hobby al enkele jaren met het Weerter winkelend publiek. In twee etalages in de binnenstad zijn Stefans kersttafereeltjes te bewonderen.

Maasstraat en Hoogstraat

Het is inmiddels vaste prik: Stefan bouwt een paar weken voor Kerst zijn LEGO-verzameling op in de etalage van Modezaak Glamz, in de Maasstraat in Weert. Sinds vorig jaar doet hij dat ook bij ONgewoon Baby & Kids. Toen nog in de etalage van het lege winkelpand aan de Hoogstraat. Inmiddels heeft de winkel er zijn intrek genomen en rijdt de LEGO-Kersttrein zijn rondjes tussen het uitgestalde speelgoed.

Blij maken

Eén van de redenen dat Stefan zijn Winter LEGO-sets rond de Kerst niet thuis uitstalt is ruimtegebrek. Maar daarnaast geniet hij er ook van dat hij het winkelend publiek er blij mee kan maken. Ook de beide eigenaren van de winkels waar zijn creaties te bewonderen zijn genieten ervan als jong en oud zich voor de ramen staat te vergapen aan de sfeervolle LEGO-bouwwerken.

In deze video nemen we een kijkje bij het opbouwen van de Kersttrein, het plaatsen van de laatste huisjes en het zetten van de puntjes op de i als het gaat om de verlichting die de Kersttafereeltjes helemaal afmaken: https://youtu.be/qlSbtrCwZko.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie