Tentoonstelling ‘Heksenjacht’ in Kasteel Cranendonck gratis te bezoeken

Plaats een reactie

Cranendonck – Vanaf januari 2024 is de installatie ‘Heksenjacht’ één zondag per maand gratis te bezoeken in Kasteel Cranendonck. Deze tentoonstelling vertelt het gruwelijke verhaal van de heksenjacht die in 1595 in Cranendonck begon. In die tijd kregen vrouwen die als heks werden gezien de schuld van de armoede, oorlog, mislukte oogsten en ziektes. Daarom werden heksen tijdens een heksenjacht gezocht, gemarteld en soms gedood. 

Bezoek aan ‘Heksenjacht’ 

Tijdens de tentoonstelling betreed je de vier kamers van het kasteel in Cranendonck: kleurrijke beelden en video’s brengen de heksenvervolging tot leven. Zo kom je meer te weten over wat er zich in die tijd heeft afgespeeld. Gidsen Arian en Lizzy Compen begroeten je bij de installatie en geven je meer informatie. ‘Heksenjacht’ is gratis te bezoeken en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. 

De tentoonstelling is geopend op de volgende zondagen, tussen 11.00 en 16.00 uur: 7 januari, 11 februari, 10 maart, 14 april, 5 mei, 2 juni, 21 juli, 4 augustus, 1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december.

Toegankelijkheid

Kasteel Cranendonck is gelegen aan Cranendonck 1 in Soerendonk. De locatie is goed toegankelijk voor minder validen en er is genoeg ruimte voor rolstoelen en rollators. Het is niet toegestaan (huis)dieren mee te nemen, met uitzondering van assistentiehonden. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie