Haastige spoed is…

Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd
Archieffoto - Dashcam

Hier is een verhaaltje voor vanavond tijdens het kerstdiner. Weert steelt vandaag opnieuw de show op het landelijke videoplatform Dumpert. Daar verscheen een opvallende video met een gehaaste ‘golfmeneer’ op de Roermondseweg.

Deze meneer in een Volkswagen Golf raast met verhoogde snelheid over de weg en haalt in over de doorgetrokken streep op het traject tussen Leenbakker en Gamma. Het voorval is door een andere weggebruiker vastgelegd door middel van een dashcam.

Normaal gesproken zouden medeweggebruikers zich hierover opwinden, maar in dit geval klonk er een opgeluchte “mooi” in het filmpje. De politie had namelijk de snelle golfmeneer ook opgemerkt en zette de achtervolging in. In de video lijkt de rit even later tot stilstand te komen bij een parkeerplaats. Met andere woorden, haastige spoed is zelden goed. Video via: https://www.dumpert.nl/?selectedId=100080327_f2e86dea

Ga je vanavond een spelletje spelen? Bonusvraag voor Triviant: wat is volgens het Openbaar Ministerie de boete (exclusief administratiekosten) voor het overschrijden van de doorgetrokken streep? (hint).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties