Veel belangstelling voor Reve-wandeling

Algemeen Evenementen Weert Reageer 1 min. leestijd

Bij gelegenheid van de 100ste verjaardag (14 december) van Gerard Reve werd zaterdag 16 december weer eens de bekende Revewandeling door Weert gelopen, onder leiding van neerlandicus Herman van Horen. In totaal 27 deelnemers uit het hele land hadden zich voor deze wandeling aangemeld.

Behalve bij de drie gedenkstenen in het Weerter straatbeeld (Stationsplein, Nieuwe Markt en Taverne De Munt) en in de indrukwekkende Martinuskerk met het miraculeuze Mariabeeld, haalden de wandelaars op twee bijzondere locaties herinneringen op.

Exposities

In de bibliotheek was een speciale tentoonstelling ingericht met bijzondere stukken uit de Revecollectie die indertijd door Reves huisgenoot Guus van Bladel werd aangelegd en door de stad Weert is aangekocht. In het Museum W konden de wandelaars de foto’s bekijken die in 1974 gemaakt werden rond de uitreiking van de ridderorde aan de Gevierde Schrijver van Stad en Streek. De voormalige raadzaal, nu het hart van het museum, met werk van bekende kunstenaars als Dibbets en Tullemans, bood een aangename ambiance bij de doorlopende videopresentatie.

Tijdens de wandeling vertelde Herman van Horen talloze anekdotes en droeg diverse humoristische gedichten voor. Er werd veel gelachen dus.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie