Finalisten Midde Limburgs Leedjes Festival 2024 bekendgemaakt

Afgelopen zondagmiddag zijn de finalisten van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2024 bekendgemaakt. Uit de gemeente Weert staan drie nummers in de finale en uit de gemeente Nederweert vier. Leudal is hofleverancier met negen nummers.

Inschrijvingen waren afkomstig uit alle Midden Limburgse gemeenten, met uitzondering van de gemeente Roerdalen. Elke plaats had recht op één plek in de finale. Vervolgens werden, afhankelijk van het aantal inschrijvingen per plaats, de beste nummers twee en drie toegevoegd aan de finale. Dit proces werd herhaald totdat het maximum van 22 finalisten werd bereikt.

De spannende finale vindt plaats op vrijdagavond 5 januari 2024 in Beegden, in samenwerking met de vastelaovesvereniging “Stichting de Jokers” uit Beegden en het Comité Midde Limburgs Leedjes Festival. Het evenement wordt gehouden in Gemeenschapshuis ’t Leuke in Beegden, begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Bij aanvang van het evenement wordt er eerst een loting gehouden om de volgorde van optredens te bepalen. Vervolgens zal een vakjury de liedjes beoordelen en beslissen wie de opvolger wordt van de Neerse groep “Raoj ‘ns” met hun liedje “Ode aan mien kammeräöj”.

Het Comité Midde Limburgs Leedjesfestival en “de Jokers” wensen alle deelnemers veel succes met hun voorbereidingen.

PlaatsArtiestTitel
RoggelWendyViere wae vastelaovendj
Weert De KöpkesMân met de hamer
Kelpen-OlerSjingBoemVan Sjingelbells tot Sjingeleboem
NeerRaoj ’nsDien ouge sjtraole verhaole
HeelEine Pot ZaatHeives!
OspelDoospelse Aod PrinseBlieve Gaon!
NederweertDjuu TochAlle tieëd
WeertDeindângerGebarentaal
Kelpen-OlerHeite HinneKompeniej
SusterenKerdjuDe Jatsong
NederweertDZNEin dink!
RoermondCeryll AubertNog Eine
EllRon van Richting RoyHey Baas, Helaas!
WeertMark Gruijthuijsen-De GruijtVastelaovendj mien relâsie
BaexemNuuje NoeatZeute inval
NederweertCeline KuepersDe vastelaovendj veerder oet mieën leave
NeerPertungskesEin Roeëj Naas
RoermondGeweun Ingrid & EdwinHaaj mich nog heel efkes vas
RoggelZigeunersausSonger ôs get ut neet door
HeelSjöppe AosIch vraog dit väör eine vrundj
BaexemOmmezang Doa haajtse biej mòtte zeen
Sint JoostMartijnVaste-laeves-concert

Bekijk de lijst met finalisten (PDF): https://wdg.li/rlhwzbs