Voedselbank supermarktactie op 16 december

De jaarlijkse actie voor de Voedselbank vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 december. De Voedselbank ziet juist in deze tijd de vraag en het aantal cliënten sterk toenemen. Tegelijkertijd gaan supermarkten zélf voedselverspilling tegen en kunnen ze nauwelijks nog levensmiddelen aan de voedselbank doneren. Hoog tijd voor actie! 

Daarom is de Voedselbank superblij dat alle supermarkten in Weert, Nederweert en Cranendonck meedoen met de actie ‘Geef voor een ander’. Dit jaar doen ook de Lidl en de Aldi mee. Aan het winkelend publiek wordt gevraagd om vrijwillig een extra, lang houdbaar product te kopen voor de voedselbank. Denk hierbij aan potgroenten, olie, rijst en pasta. Alle voedseldonaties komen terecht bij inwoners uit de eigen omgeving. Zo helpen we elkaar in deze, voor sommigen, moeilijke tijden.

Voor de voedselbank is deze actiedag zeer belangrijk. Zij staan voor de forse uitdaging om alle cliënten elke week opnieuw te voorzien van een gezond levensmiddelenpakket. De producten die op 16 december opgehaald worden in de supermarkten vormen een belangrijke aanvulling op de voorraad. Hiermee kan de Voedselbank toch iets geven op momenten dat er nauwelijks aanvoer is van bijvoorbeeld verse groenten of vlees. 

De leden van de serviceclubs in Weert (Rotary, Junior kamer, Ronde Tafel,  Kiwanis, Lions en Ladies Circle) helpen deze zaterdag belangeloos mee om bij alle supermarkten flyers uit te delen en levensmiddelen in te zamelen. 

Ga je die dag boodschappen doen, denk dan aan de mensen voor wie het niet vanzelfsprekend is om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het doneren van een product aan de voedselbank is voor jou wellicht een kleinigheid, maar voor de voedselbank een hele hoop.

Meer informatie is te vinden op www.voedselbankweert.nl.